Bécsi kocka Katicától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 39% Zsír
Diós linzer
-
14g finomliszt51 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g dió46 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
14g margarin100 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Főzött diókrém
-
5g finomliszt16 kcal
-
6 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
40g tej22 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
20g dió131 kcal
-
1g rum1 kcal
-
6g tejszínhab15 kcal
Összesen
429
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 39% Zsír
Diós linzer
-
140g finomliszt510 kcal
-
0g só0 kcal
-
70g dió458 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
140g margarin1004 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Főzött diókrém
-
45g finomliszt164 kcal
-
57 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
6g rum14 kcal
-
60g tejszínhab154 kcal
Összesen
4308
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 39% Zsír
Diós linzer
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g dió38 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
Főzött diókrém
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
33.4g tej19 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
16.7g dió109 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
5g tejszínhab13 kcal
Összesen
360
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
429
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 317.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 164 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2958.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 848 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 1275 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 113.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1338 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 1260 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
4308
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
Diós linzer
Főzött diókrém
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
4 dl tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
20 dkg dió
Elkészítés
Diós linzer
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, külön-külön folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre.
- A pihentetett tésztákat sütőpapíron kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt sütőlemezre vagy tepsi hátára emeljük, és 180 C fokra előmelegített sütőben egyenként 8 perc alatt készre sütjük.
- Ha a tészta kisült, az egyiket még melegen 5×5 cm-es kockákra felvágjuk (majd így tesszük a krém tetejére). A másik lap egyben marad. Mindkettőt teljesen kihűtjük.
- Arra a lapra, amelyik nem lett felvágva, halmozzuk a diós krémet, egyenletesen elkenve. A tetejére egyenként rátesszük a felvágott tésztatetőket, és a hűtőbe tesszük legalább egy két órára, de jobb egy egész éjszakára, hogy a lapok kissé átpuhuljanak.
- A tetejét, ha igény van rá, enyhén megszórhatjuk porcukorral, sőt még szórás előtt egy-egy pötty lekvárt tehetünk a közepükre, belenyomva egy fél szem diót. A felkockázott tető mentén éles késsel könnyen felvághatjuk a tésztát, és szervírozhatjuk.
Főzött diókrém
- A lisztet, a keményítőt, a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel lassú tűzön besűrítjük. Ez kb. 2-3 perc. A tűzről levéve hagyjuk egy keveset hűlni (langyosra), majd keverjük bele a darált diót, és teljesen hűtsük ki.
- A tejszínt verjük kemény habbá.
- Teljes hűlés után habosítsuk bele a rumot és a vanília aromát, majd dolgozzuk bele óvatosan a kemény tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 16 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 17480
- Feltöltés dátuma: 2016. május 08.
Ajánló
Én 1 dl növényi tejszínt vertem fel, és ebből 4 evőkanálnyit tettem a diós felfőzött krémhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Hát igen! Családunk dióban nem ismer mértéket! A tésztában is legyen, ne legyen túl vastag a tészta, sok, nagyon sok dió legyen a krémben, de ne legyen túl émelyítő! Így esett most a választásunk erre a csodálatos sütire.