r
Nosalty Logó

Bécsi kocka Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Bécsi kocka Katicától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Diós linzer

Főzött diókrém

Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Diós linzer

Főzött diókrém

Összesen 4308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Diós linzer

Főzött diókrém

Összesen 360 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 4308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Diós linzer

Főzött diókrém

Elkészítés

Diós linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, külön-külön folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre.
  2. A pihentetett tésztákat sütőpapíron kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt sütőlemezre vagy tepsi hátára emeljük, és 180 C fokra előmelegített sütőben egyenként 8 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha a tészta kisült, az egyiket még melegen 5×5 cm-es kockákra felvágjuk (majd így tesszük a krém tetejére). A másik lap egyben marad. Mindkettőt teljesen kihűtjük.
  4. Arra a lapra, amelyik nem lett felvágva, halmozzuk a diós krémet, egyenletesen elkenve. A tetejére egyenként rátesszük a felvágott tésztatetőket, és a hűtőbe tesszük legalább egy két órára, de jobb egy egész éjszakára, hogy a lapok kissé átpuhuljanak.
  5. A tetejét, ha igény van rá, enyhén megszórhatjuk porcukorral, sőt még szórás előtt egy-egy pötty lekvárt tehetünk a közepükre, belenyomva egy fél szem diót. A felkockázott tető mentén éles késsel könnyen felvághatjuk a tésztát, és szervírozhatjuk.

Főzött diókrém

  1. A lisztet, a keményítőt, a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel lassú tűzön besűrítjük. Ez kb. 2-3 perc. A tűzről levéve hagyjuk egy keveset hűlni (langyosra), majd keverjük bele a darált diót, és teljesen hűtsük ki.
  2. A tejszínt verjük kemény habbá.
  3. Teljes hűlés után habosítsuk bele a rumot és a vanília aromát, majd dolgozzuk bele óvatosan a kemény tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 17480
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 08.

Ajánló

Én 1 dl növényi tejszínt vertem fel, és ebből 4 evőkanálnyit tettem a diós felfőzött krémhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát igen!  Családunk dióban nem ismer mértéket! A tésztában is legyen, ne legyen túl vastag a tészta, sok,  nagyon sok dió legyen a krémben, de ne legyen túl émelyítő! Így esett most a választásunk erre a csodálatos sütire.

Hozzávalók

Diós linzer

Főzött diókrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...