r
Nosalty Logó

Bécsi kocka Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Bécsi kocka Katicától
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Diós linzer

Főzött diókrém

Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Diós linzer

Főzött diókrém

Összesen 4308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Diós linzer

Főzött diókrém

Összesen 360 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 4308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Diós linzer

Főzött diókrém

Elkészítés

Diós linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, külön-külön folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre.
  2. A pihentetett tésztákat sütőpapíron kb. 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt sütőlemezre vagy tepsi hátára emeljük, és 180 C fokra előmelegített sütőben egyenként 8 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha a tészta kisült, az egyiket még melegen 5×5 cm-es kockákra felvágjuk (majd így tesszük a krém tetejére). A másik lap egyben marad. Mindkettőt teljesen kihűtjük.
  4. Arra a lapra, amelyik nem lett felvágva, halmozzuk a diós krémet, egyenletesen elkenve. A tetejére egyenként rátesszük a felvágott tésztatetőket, és a hűtőbe tesszük legalább egy két órára, de jobb egy egész éjszakára, hogy a lapok kissé átpuhuljanak.
  5. A tetejét, ha igény van rá, enyhén megszórhatjuk porcukorral, sőt még szórás előtt egy-egy pötty lekvárt tehetünk a közepükre, belenyomva egy fél szem diót. A felkockázott tető mentén éles késsel könnyen felvághatjuk a tésztát, és szervírozhatjuk.

Főzött diókrém

  1. A lisztet, a keményítőt, a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel lassú tűzön besűrítjük. Ez kb. 2-3 perc. A tűzről levéve hagyjuk egy keveset hűlni (langyosra), majd keverjük bele a darált diót, és teljesen hűtsük ki.
  2. A tejszínt verjük kemény habbá.
  3. Teljes hűlés után habosítsuk bele a rumot és a vanília aromát, majd dolgozzuk bele óvatosan a kemény tejszínhabot.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 17987
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 08.

Ajánló

Én 1 dl növényi tejszínt vertem fel, és ebből 4 evőkanálnyit tettem a diós felfőzött krémhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát igen!  Családunk dióban nem ismer mértéket! A tésztában is legyen, ne legyen túl vastag a tészta, sok,  nagyon sok dió legyen a krémben, de ne legyen túl émelyítő! Így esett most a választásunk erre a csodálatos sütire.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Diós linzer

Főzött diókrém

Címlapról ajánljuk

49 sütőt vizsgáltak: a győztes termékek átlagára 150 és 300...

Új sütő vásárlására szerencsére ritkán kerül sor, és olyankor is nehéz tájékozódni a kínálat útvesztőjében. Manapság sokan a beépíthető sütők mellett teszik le a voksukat, na de hogyan válasszuk az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbbet? A Tudatos Vásárlók Egyesülete segít leegyszerűsíteni a választást.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!