r
Nosalty Logó

Bazsalikompesztós krumplis tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Bazsalikompesztós krumplis tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

781
Kalória
24.6g
Fehérje
83.7g
Szénhidrátok
39g
Zsír
124.9g
Víz
17g
Koleszterin
5.8g
Rost
4.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2714.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1045 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5428.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    3327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2090 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3719 micro
Összesen 1560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. Készítsük el a pesztót: tegyük a konyhai robotgépünkbe vagy a turmixgépünkbe a bazsalikomot, a fenyőmagot, a sót és a fokhagymát. Aprítsuk/daráljuk addig, amíg a keverék durva és szemcsés lesz. A folyamat közben lassan, egyenletesen adjuk hozzá az olívaolajat. Ezután mehet hozzá a reszelt parmezán (Parmigiano Reggiano), és addig turmixoljuk őket együtt, amíg nem túl sűrű elegyet kapunk. Ha a szószt túl száraznak ítéljük meg, adjunk hozzá még egy kevés olajat. Kóstoljuk meg, ha szükséges adjunk hozzá még parmezánt, sót vagy egy pici borsot!
  2. Egy nagyobb edényben forraljunk fel vizet. Adjunk hozzá legalább 2 evőkanál sót és a burgonyákat karikákra szeletelve. Főzzük körülbelül 5 percig, vagy amíg a burgonya el nem kezd puhulni, de még nem főtt meg teljesen. Adjuk hozzá a zöldbabot vagy a zöldborsót héjastól, és forraljuk tovább 5 percig.
  3. Ezután tegyük bele a tésztát is, keverjük össze és kezdjük el összefőzni őket. 5 perc elteltével teszteljük a tészta állagát! Ha al dente a tésztánk és a burgonya, valamint a zöldbab is megpuhult, akkor szűrjük le, vagy öntsük le a felesleges főzővizet (én egy picit mindig meg szoktam hagyni, hogy szaftosabb maradjon), majd tegyük a tésztát és a zöldségeket egy előmelegített tálba. Adjuk hozzá a friss pesztót, és alaposan keverje össze! Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!