Bazsalikompesztós krumplis tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
30g bazsalikom7 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
25g zöldbab7 kcal
-
88g tészta325 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
781
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
60g bazsalikom14 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
-
7g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
175g tészta649 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1560
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
9.7g bazsalikom2 kcal
-
2.9g fenyőmag20 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8.1g olívaolaj72 kcal
-
8.1g parmezán sajt32 kcal
-
32.5g burgonya19 kcal
-
8.1g zöldbab2 kcal
-
28.4g tészta105 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
253
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2714.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 1664 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 124.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1045 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1860 micro
Összesen
781
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5428.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 925 mg
-
Nátrium 3327 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 249.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 312 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2090 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3719 micro
Összesen
1560
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
-
1 csokor bazsalikom
-
2 ek fenyőmag
-
1 tk só
-
50 g parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Készítsük el a pesztót: tegyük a konyhai robotgépünkbe vagy a turmixgépünkbe a bazsalikomot, a fenyőmagot, a sót és a fokhagymát. Aprítsuk/daráljuk addig, amíg a keverék durva és szemcsés lesz. A folyamat közben lassan, egyenletesen adjuk hozzá az olívaolajat. Ezután mehet hozzá a reszelt parmezán (Parmigiano Reggiano), és addig turmixoljuk őket együtt, amíg nem túl sűrű elegyet kapunk. Ha a szószt túl száraznak ítéljük meg, adjunk hozzá még egy kevés olajat. Kóstoljuk meg, ha szükséges adjunk hozzá még parmezánt, sót vagy egy pici borsot!
- Egy nagyobb edényben forraljunk fel vizet. Adjunk hozzá legalább 2 evőkanál sót és a burgonyákat karikákra szeletelve. Főzzük körülbelül 5 percig, vagy amíg a burgonya el nem kezd puhulni, de még nem főtt meg teljesen. Adjuk hozzá a zöldbabot vagy a zöldborsót héjastól, és forraljuk tovább 5 percig.
- Ezután tegyük bele a tésztát is, keverjük össze és kezdjük el összefőzni őket. 5 perc elteltével teszteljük a tészta állagát! Ha al dente a tésztánk és a burgonya, valamint a zöldbab is megpuhult, akkor szűrjük le, vagy öntsük le a felesleges főzővizet (én egy picit mindig meg szoktam hagyni, hogy szaftosabb maradjon), majd tegyük a tésztát és a zöldségeket egy előmelegített tálba. Adjuk hozzá a friss pesztót, és alaposan keverje össze! Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7243
- Feltöltés dátuma: 2021. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept