r
Nosalty Logó

Bazsalikomos sertéscomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Bazsalikomos sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 1368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    288.8 g

Zsír

  • Összesen
    439.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12959.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    2520 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    3733 mg
  • Nátrium
    5952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1377 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2693 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1700 micro
Összesen 5469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot kb. 3 cm-es darabokra kockázzuk.
  2. Meghintjük és összekeverjük sóval, borssal, köménnyel és bazsalikommal. A hűtőbe tesszük összeérni, akár egy éjszakára is.
  3. Másnap olajban elősütjük addig, amíg jól át nem sül, meg nem pirul. Kb. 15-20 perc.
  4. A tejfölt, a tejet és a mustárt összekeverjük, és egy tepsiben a húskockákra öntjük.Az apróra vágottfokhagymát rászórjuk.
  5. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát kevés olajon megsütjük, éppen csak megrottyantva. Ha kész, akkor a húsra terítjük, és befedjük alufóliával.
  6. A sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük, ha már a hús megpuhult, akkor rászórjuk a sajtot, és még addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Ha elfőné a levét, akkor egy kis tejet vagy vizet öntünk még alá.
  7. Köretnek főtt, pirított krumplit raktam hozzá.
  8. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 45×30×6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5613
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Pörköltnek összeszelt hús volt az alap, de a család inkább mást evett volna. Mivel szívesen újítok, így ez lett a végeredmény. Így viszont csak 3 órát érett a hűtőben, és egy kicsit később lett tálalva a megszokottnál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...