r
Nosalty Logó

Bazsalikomos kovászos kagylótészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Bazsalikomos kovászos kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük, beleöntjüka felvert tojást acsipet sóval, a bazsalikomot, majd hozzáadunk fél bögreaktív vadkovásztés fél dlvizet.
  2. Közepesen kemény tésztát gyúrunk (ha kell, adunk még hozzá egy kis vizet), majd pihentetjük 30 percet, vagy egy éjszakát a hűtőben.
  3. Pihentetés után kisebb darabokra vágjuk, majd 1 cm vastagságú rudakat sodrunk, amelyeket 1 cm-es kis kockákra vagdosunk.
  4. A kis tésztakockákat recés felületen egyenként megpödörintjük (enyhe nyomással a hüvelykujjunkkalbalról jobbra pördítjük), egy fürge kis mozdulattal.
  5. Lisztezett tálcára tesszük őket, majd forró, bő, sós vízben kifőzzük (kb. 1-2 perc alatt forrástól számítva).
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3152
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Az eddigi tapasztalatom az, hogy a vadkovászos gyúrt tészta sokkal képlékenyebb, mint a kovász nélküli; különösen, ha tovább hagyjuk kelni a hűtőben. Most, hogy már többször készítettem ilyen tésztát, látom, hogy hosszabb kelesztésnél felpuffad a kis tésztagombóc, amit én átgyúrok nyújtás előtt. A vízben kifőzéskor is valószínűleg megpuffad kicsit, de a kifőtt tészta finom, selymes, rugós, al dente marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki kellett próbálnom az új, recés tésztaformázómat! Ezelőtt egy recés felületű tengeri kagylót használtam a kis tésztakockák pödörintésére. Az sem volt rossz, de ezzel könnyebb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...