r
Nosalty Logó

Bazsalikomos húsos krumplipüré

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Morzsácska
Bazsalikomos húsos krumplipüré
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hús

krumplipüré

tetejére

824
Kalória
44.9g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
57.5g
Zsír
329.5g
Víz
219.6g
Koleszterin
5g
Rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 3292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7909.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2782 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4064 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

hús

  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor készen van, habtejszínnel, 1 dkg teavajjal és szerecsendióval krumplipürévé turmixoljuk. (Adagoljuk a habtejszínt, nehogy túl folyós legyen a püré!)
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk (géppel szeleteljük), és 5 dkg vajon elkezdjük dinsztelni egy wokban. Amikor készen van, belekeverjük a darált húst, ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, és magas hőfokon sütjük. Amikor a hús kezd pirosas lenni, az apróra vágott bazsalikomot és a sajtreszelőn lereszelt répákat beleszórjuk. Közepes hőfokon sütjük tovább. Ha kell még sózhatunk, hiszen a répa édes! Akkor jó, ha a répa puha és nincs lé.
  3. A húst a magas falú jénaiba öntjük, eloszlatjuk, ráborítjuk a krumplipürét, és egyenletesen elterítjük. A karikákra vágott mozzarellát és a reszelt sajtot is eloszlatjuk a tetején.
  4. 180 fokra hevített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt piros lesz. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eredetileg oregánós kedvenc. Ki lehet próbálni bazsalikom helyett morzsolt oregánóval (minimum 2 csapott evőkanálnyi kell bele). Ez az az étel, ami szépen mutat az edényben, de képtelenség a tányérra kiszedni úgy, hogy ne boruljon egymásnak minden. :) Párhuzamosan készülnek a "lépések", de aki tapasztalt háziasszony, annak ez nem kérdés... ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!