r
Nosalty Logó

Bazsalikomos húsos krumplipüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Bazsalikomos húsos krumplipüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 3292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7909.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2782 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4064 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

hús

krumplipüré

tetejére

Elkészítés

hús

  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor készen van, habtejszínnel, 1 dkg teavajjal és szerecsendióval krumplipürévé turmixoljuk. (Adagoljuk a habtejszínt, nehogy túl folyós legyen a püré!)
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk (géppel szeleteljük), és 5 dkg vajon elkezdjük dinsztelni egy wokban. Amikor készen van, belekeverjük a darált húst, ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, és magas hőfokon sütjük. Amikor a hús kezd pirosas lenni, az apróra vágott bazsalikomot és a sajtreszelőn lereszelt répákat beleszórjuk. Közepes hőfokon sütjük tovább. Ha kell még sózhatunk, hiszen a répa édes! Akkor jó, ha a répa puha és nincs lé.
  3. A húst a magas falú jénaiba öntjük, eloszlatjuk, ráborítjuk a krumplipürét, és egyenletesen elterítjük. A karikákra vágott mozzarellát és a reszelt sajtot is eloszlatjuk a tetején.
  4. 180 fokra hevített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt piros lesz. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2023
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Egyszerű és laktató egytálétel. Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos húsos krumplipüré
Morzsácska 39 recept

Eredetileg oregánós kedvenc. Ki lehet próbálni bazsalikom helyett morzsolt oregánóval (minimum 2 csapott evőkanálnyi kell bele). Ez az az étel, ami szépen mutat az edényben, de képtelenség a tányérra kiszedni úgy, hogy ne boruljon egymásnak minden. :) Párhuzamosan készülnek a "lépések", de aki tapasztalt háziasszony, annak ez nem kérdés... ;)

Hozzávalók

hús

krumplipüré

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...