r
Nosalty Logó

Batyus csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bodnár Évi
Batyus csirkecomb

Hozzávalók

Személyenként 1 „batyut" készítünk

557
Kalória
24.4g
Fehérje
4.2g
Szénhidrátok
48.7g
Zsír
155.1g
Víz
156.9g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Személyenként 1 „batyut" készítünk

Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

Személyenként 1 „batyut" készítünk

  1. A csirkecombokat besózzuk, megszórjuk őrölt fehérborssal és szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. Sütőpapírból akkora lapokat vágunk, hogy a comb kényelmesen elférjen rajta. Csap alatt bevizezzük, hogy könnyen hajlítható legyen, és kicsit gőzölögjön is majd.
  3. A sütőpapír aljára tegyünk 1 tk. kacsa-vagy libazsírt, rátesszük a szeletekre vágott hagymát, a 2-3 csíkba vágott paprikát. Ráfektetjük a befűszerezett csirkecombot, tetejére egy hosszú szelet, bevagdosott kolozsvári szalonnát, de lehet jó minőségű házi szalonna is. Mindkét oldalról ráhajtjuk a vizes sütőpapírt, a végeit háromszög alakúra hajtjuk és a "batyu" aljára fordítva légmentesen lezárjuk.
  4. A batyukat rácsos tepsibe rakjuk és 200 fokon a combok nagyságától függően 1,5-2 órán át sütjük.
  5. Kivesszük tepsit a sütőből, kibontogatjuk a papír tetejét, majd kis időre visszarakjuk, hogy szép színt kapjon a hús és kicsit megpiruljon a szalonna is. Ha van légkeveréses funkciónk, akkor a pirításhoz azt indítsuk el.
  6. A szalonna, a sült hagyma és paprika igazi finomsággá teszik a combokat. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de legjobb a batyukból leszűrt pecsenye zsírral átforgatott, főtt burgonyával. Igazi vendégváró kaja, mert a batyukat előző nap is elkészíthetjük, így akár beszélgetés közben is megsül az ételünk.

Recept infó

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!