Batyus csirkecomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bodnár Évi
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Személyenként 1 „batyut" készítünk
-
250g csirkecomb278 kcal
-
262 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
4g fűszersó0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Összesen
557
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Személyenként 1 „batyut" készítünk
-
250g csirkecomb278 kcal
-
262 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
4g fűszersó0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Összesen
557
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Személyenként 1 „batyut" készítünk
-
64.8g csirkecomb72 kcal
-
10.4g kolozsvári szalonna68 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
1g fűszersó0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
3.9g kacsazsír0 kcal
Összesen
144
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2781.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 2447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
557
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2781.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 2447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
557
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 634 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Személyenként 1 „batyut" készítünk
-
40 g kolozsvári szalonna
-
0.5 db paprika
-
0.5 kis fej vöröshagyma
-
1 ízlés szerint fehér bors
-
1 ízlés szerint só
-
1 ek kacsazsír
Elkészítés
Személyenként 1 „batyut" készítünk
- A csirkecombokat besózzuk, megszórjuk őrölt fehérborssal és szárnyas fűszerkeverékkel.
- Sütőpapírból akkora lapokat vágunk, hogy a comb kényelmesen elférjen rajta. Csap alatt bevizezzük, hogy könnyen hajlítható legyen, és kicsit gőzölögjön is majd.
- A sütőpapír aljára tegyünk 1 tk. kacsa-vagy libazsírt, rátesszük a szeletekre vágott hagymát, a 2-3 csíkba vágott paprikát. Ráfektetjük a befűszerezett csirkecombot, tetejére egy hosszú szelet, bevagdosott kolozsvári szalonnát, de lehet jó minőségű házi szalonna is. Mindkét oldalról ráhajtjuk a vizes sütőpapírt, a végeit háromszög alakúra hajtjuk és a "batyu" aljára fordítva légmentesen lezárjuk.
- A batyukat rácsos tepsibe rakjuk és 200 fokon a combok nagyságától függően 1,5-2 órán át sütjük.
- Kivesszük tepsit a sütőből, kibontogatjuk a papír tetejét, majd kis időre visszarakjuk, hogy szép színt kapjon a hús és kicsit megpiruljon a szalonna is. Ha van légkeveréses funkciónk, akkor a pirításhoz azt indítsuk el.
- A szalonna, a sült hagyma és paprika igazi finomsággá teszik a combokat. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de legjobb a batyukból leszűrt pecsenye zsírral átforgatott, főtt burgonyával. Igazi vendégváró kaja, mert a batyukat előző nap is elkészíthetjük, így akár beszélgetés közben is megsül az ételünk.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3762
- Feltöltés dátuma: 2023. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bodnár Évi
27 recept