Batáta gnocchi
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Timejja9
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g édesburgonya62 kcal
-
135 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
Összesen
211
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g édesburgonya310 kcal
-
676 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1055
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
66.2g édesburgonya41 kcal
-
90 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
Összesen
140
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
211
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1067 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 337.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2630 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 30642 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
1055
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 4059 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
500 g édesburgonya
-
himalája só ízlés szerint
-
1 db tojás
Elkészítés
- A lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
- Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle.
- Csíkokat vágunk a tésztából, kezünkkel meghengereljük, és gnocchi formákat darabolunk belőle, a tetejüket villával mintázzuk.
- Lobogó vízben kb. 5 perc alatt (míg fel nem jönnek a víz tetejére) megfőzzük a gnocchikat.
- Paradicsomos, spenótos-fokhagymás vagy vajas szósszal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2413
- Feltöltés dátuma: 2015. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Timejja9
32 recept
Az egyik főzős műsorban látottak alapján kedvet kaptam a gnocchi elkészítéséhez. Még sosem csináltam, elsőre egész jó lett. Nekem édesburgonyával kifejezetten ízlik.