Barna sütemény egy korty pálinkával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
22g tojás28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
71 kcal
-
8g szilvalekvár12 kcal
-
2 kcal
-
10g tej6 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
5g pálinka12 kcal
-
2g sertészsír14 kcal
A töltelékhez
-
17 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g cukor12 kcal
Összesen
414
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
80g szilvalekvár124 kcal
-
23 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0 kcal
-
50g pálinka116 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
4118
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
15.9g tojás20 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
5.8g szilvalekvár9 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.6g pálinka8 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
A töltelékhez
-
3.3g vaníliás pudingpor12 kcal
-
36.2g habtejszín106 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
Összesen
298
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
414
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 272.8 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2863.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.1 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 520.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1005 micro
Összesen
4118
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
10 ek cukor
-
10 ek napraforgó olaj
-
4 ek szilvalekvár
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 ek tej
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
0.5 dl pálinka
A töltelékhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
5 dl habtejszín
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- Első lépésben a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az étolajat, a kakaót, szilvalekvárt, tejet, a korty pálinkát, a szódabikarbónát és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként adagolva a lisztet is.
- A sima tésztába beleforgatjuk a tojásfehérjét, és ezt egy kizsírozott magasabb falú tepsibe öntjük.
- 30 perc közepes lángon a sütőben, és már kész is a finomság.
- TIPP: Nincs mivel pontosan elvágni a süteményt? Irány a varródoboz! Ángyikám tanácsa szerint egy darab cérna mindent megold.Óvatosan jobbra-balra mozgatva a cérnát húzzuk keresztül a süteményen. Tapasztalatból mondom! Működik az effajta vágás.
- Végül egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk a következő módon: 3 ek. cukrot pirítunk egy edényben.
- A tejszínnel még hidegen simára keverjük a pudingport, és a felolvadt cukorhoz adjuk.
- Innen már a szokásos folyamatot követjük, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a finom édességet.
- A sűrű és krémes pudingot a két tésztalap közé töltjük, majd hagyjuk egy órácskát pihenni a betöltött tésztát.
- Téglalap alakúra vágva azonnal fogyasztjuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12893
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Óriási mennyiségű szilvalekvár készlet szakadt a nyakamba. Be kell vallanom, hogy szeretem, de nem az átlagos formában. Az én Ángyikám ennek a receptnek a megalkotója, Nagynéném pedig a továbbhagyományozója, én pedig a megspékelője. Mindenki adott hozzá egy kis pluszt! Így egy többgenerációs sütemény kelt életre egy kicsit más formában!