r
Nosalty Logó

Barna sütemény egy korty pálinkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barna sütemény egy korty pálinkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    272.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 4118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az étolajat, a kakaót, szilvalekvárt, tejet, a korty pálinkát, a szódabikarbónát és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként adagolva a lisztet is.
  3. A sima tésztába beleforgatjuk a tojásfehérjét, és ezt egy kizsírozott magasabb falú tepsibe öntjük.
  4. 30 perc közepes lángon a sütőben, és már kész is a finomság.
  5. TIPP: Nincs mivel pontosan elvágni a süteményt? Irány a varródoboz! Ángyikám tanácsa szerint egy darab cérna mindent megold.Óvatosan jobbra-balra mozgatva a cérnát húzzuk keresztül a süteményen. Tapasztalatból mondom! Működik az effajta vágás.
  6. Végül egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk a következő módon: 3 ek. cukrot pirítunk egy edényben.
  7. A tejszínnel még hidegen simára keverjük a pudingport, és a felolvadt cukorhoz adjuk.
  8. Innen már a szokásos folyamatot követjük, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a finom édességet.
  9. A sűrű és krémes pudingot a két tésztalap közé töltjük, majd hagyjuk egy órácskát pihenni a betöltött tésztát.
  10. Téglalap alakúra vágva azonnal fogyasztjuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12881
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriási mennyiségű szilvalekvár készlet szakadt a nyakamba. Be kell vallanom, hogy szeretem, de nem az átlagos formában. Az én Ángyikám ennek a receptnek a megalkotója, Nagynéném pedig a továbbhagyományozója, én pedig a megspékelője. Mindenki adott hozzá egy kis pluszt! Így egy többgenerációs sütemény kelt életre egy kicsit más formában!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...