r
Nosalty Logó

Barbie torta - karamellás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barbie torta - karamellás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    689.6 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    284 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    3106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9240.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    2822 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    3240 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    671 micro
  • K vitamin:
    520 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    2180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3616 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3470 micro
Összesen 9405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Előveszünk egy kerek 23 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük az alját, illetve egy magas kuglóf formát, és azt is vajazzuk lisztezzük.
  2. Megsütjük a piskótát: mind a tortaformába, mind a kuglófformába 7-7 tojásból készítünk piskótát. A tojásokat szétválasztjuk fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a puha margarint a kétféle cukrot, és azt is kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Ezt a sütőporos lisztet a sárgájás krémhez adjuk több részletben, és a robotgéppel simára dolgozzuk. Mivel a liszt hozzáadásával nagyon sűrű lett a sárgájás rész, pár kanál fehérjével lazítjuk, és csak ezután keverjük hozzá széles nagy mozdulatokkal a maradék fehérjét. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Tűpróba!
  3. A krémhez a 12 ek cukrot karamellizáljuk. Egészen sötét karamellt csináljunk, hogy később is jól kiérződjön a karamell íze.
  4. Amíg a cukor olvadozik, a tej felével kézihabverővel simára keverjük a lisztet a másik felét pedig felmelegítjük a mikróban. Ha karamell kész, ráöntjük a meleg tejet, és visszaolvasztjuk a megkeményedett karamellt.
  5. Eztután kézihabverő segítségével belekeverjük a tejes-lisztes keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  6. A krémet félretesszük hűlni, ha már kézmeleg, nyugodtan belekeverhetjük a 40 dkg puha margarint, majd tegyük hűtőbe, hogy jól kihűljön, könnyebb vele dolgozni.
  7. Összeállítás: A kuglófot rámérjük a tortára, ha kell körbevágjuk, egymáshoz igazítjuk őket, majd a tortalapot kétfelé, a kuglófot háromfelé vágjuk, és betöltjük a krémet, végül kívülről is bevonjuk.
  8. A Barbie babát előzőleg levetkőztetjük, és a derekáig folpack-ba csomagoljuk, majd a kuglóf nyílásába behelyezzük, és óvatosan belenyomjuk, ha kell kitámasztjuk a levágott piskótával vagy krémmel. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap díszitsük.
  9. Díszítéshez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Kivesszük az kb. 1/3 -át, a maradékba teszünk pár csepp piros ételfestéket. Feldíszitjük kedvünk szerint, rakhatunk rá cukordíszeket. (Én most szivecskéket tettem rá.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16441
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A krémet Skorpiótól vettem. Örök hálám, hogy megismertette velem ezt a csodáltos karamellkrémet. A tejszínt mindig egy nappal a felverés előtt tegyük a hűtőbe, és rakjunk bele cukrot, ha nem cukrozottat vettünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

5 éves lett az unokahúgom. Olyan, mintha tegnap hozták haza volna kórházból. Elszaladt az idő, de természetesen csak ő öregszik, mi nem. :) Szóval sokat gondolkoztam, hogy mégis mit csináljak egy olyan gyereknek, akinek mindene megvan, az apja nem csak hercegnőnek hívja, hanem úgy is bánik vele. Tehát a gyerek ingerküszöbe igen magas, egyre nehezebb neki olyan ajándékot venni, amitől komolyan lázba jönne. Nézelődtem neten, és így bukkantam a Barbie tortára. Az összes recepet végigböngésztem, videókat néztem, végül sok receptből összeollózva született meg a saját elképzelésem. Nem fogok hazudni, nem egy könnyű dolog. Leginkább a türelmet dolgoztatja meg. Én 3 napig készítettem, de megérte, és Adrinak is elment a hangja egy pár pillanatra, mikor meglátta, pedig ez utóbbi nem sűrűn fordul elő vele. :)

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...