Barbie torta - karamellás krémmel
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótákhoz
-
96g tojás121 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
125g tej70 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5 kcal
-
50g margarin359 kcal
A díszítéshez
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótákhoz
-
770g tojás969 kcal
-
210g finomliszt764 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
140g margarin1004 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g margarin2868 kcal
A díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótákhoz
-
22.1g tojás28 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
4g margarin29 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
28.7g tej16 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
11.5g margarin82 kcal
A díszítéshez
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 120.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 837 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.6 g
Zsír
-
Összesen 689.6 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 284 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 150 g
-
Koleszterin 3106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9240.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 2822 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 3240 mg
-
Nátrium 2601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.5 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 966.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6998 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 671 micro
-
K vitamin: 520 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 2180 mg
-
Retinol - A vitamin: 6695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3616 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3470 micro
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Hozzávalók
A piskótákhoz
-
14 db tojás
-
14 evőkanál finomliszt
-
14 ek cukor
-
2 ek vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
14 dkg margarin
A krémhez
-
1 l tej
-
12 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaníliás cukor
-
40 dkg margarin
A díszítéshez
-
5 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótákhoz
- Előveszünk egy kerek 23 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük az alját, illetve egy magas kuglóf formát, és azt is vajazzuk lisztezzük.
- Megsütjük a piskótát: mind a tortaformába, mind a kuglófformába 7-7 tojásból készítünk piskótát. A tojásokat szétválasztjuk fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a puha margarint a kétféle cukrot, és azt is kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Ezt a sütőporos lisztet a sárgájás krémhez adjuk több részletben, és a robotgéppel simára dolgozzuk. Mivel a liszt hozzáadásával nagyon sűrű lett a sárgájás rész, pár kanál fehérjével lazítjuk, és csak ezután keverjük hozzá széles nagy mozdulatokkal a maradék fehérjét. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Tűpróba!
- A krémhez a 12 ek cukrot karamellizáljuk. Egészen sötét karamellt csináljunk, hogy később is jól kiérződjön a karamell íze.
- Amíg a cukor olvadozik, a tej felével kézihabverővel simára keverjük a lisztet a másik felét pedig felmelegítjük a mikróban. Ha karamell kész, ráöntjük a meleg tejet, és visszaolvasztjuk a megkeményedett karamellt.
- Eztután kézihabverő segítségével belekeverjük a tejes-lisztes keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
- A krémet félretesszük hűlni, ha már kézmeleg, nyugodtan belekeverhetjük a 40 dkg puha margarint, majd tegyük hűtőbe, hogy jól kihűljön, könnyebb vele dolgozni.
- Összeállítás: A kuglófot rámérjük a tortára, ha kell körbevágjuk, egymáshoz igazítjuk őket, majd a tortalapot kétfelé, a kuglófot háromfelé vágjuk, és betöltjük a krémet, végül kívülről is bevonjuk.
- A Barbie babát előzőleg levetkőztetjük, és a derekáig folpack-ba csomagoljuk, majd a kuglóf nyílásába behelyezzük, és óvatosan belenyomjuk, ha kell kitámasztjuk a levágott piskótával vagy krémmel. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap díszitsük.
- Díszítéshez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Kivesszük az kb. 1/3 -át, a maradékba teszünk pár csepp piros ételfestéket. Feldíszitjük kedvünk szerint, rakhatunk rá cukordíszeket. (Én most szivecskéket tettem rá.)
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16441
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.
Ajánló
A krémet Skorpiótól vettem. Örök hálám, hogy megismertette velem ezt a csodáltos karamellkrémet. A tejszínt mindig egy nappal a felverés előtt tegyük a hűtőbe, és rakjunk bele cukrot, ha nem cukrozottat vettünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
5 éves lett az unokahúgom. Olyan, mintha tegnap hozták haza volna kórházból. Elszaladt az idő, de természetesen csak ő öregszik, mi nem. :) Szóval sokat gondolkoztam, hogy mégis mit csináljak egy olyan gyereknek, akinek mindene megvan, az apja nem csak hercegnőnek hívja, hanem úgy is bánik vele. Tehát a gyerek ingerküszöbe igen magas, egyre nehezebb neki olyan ajándékot venni, amitől komolyan lázba jönne. Nézelődtem neten, és így bukkantam a Barbie tortára. Az összes recepet végigböngésztem, videókat néztem, végül sok receptből összeollózva született meg a saját elképzelésem. Nem fogok hazudni, nem egy könnyű dolog. Leginkább a türelmet dolgoztatja meg. Én 3 napig készítettem, de megérte, és Adrinak is elment a hangja egy pár pillanatra, mikor meglátta, pedig ez utóbbi nem sűrűn fordul elő vele. :)