r
Nosalty Logó

Barbie torta - karamellás krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barbie torta - karamellás krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

1178
Kalória
20.3g
Fehérje
79.3g
Szénhidrátok
86.2g
Zsír
120.8g
Víz
388.2g
Koleszterin
1.2g
Rost
44.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    689.6 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    284 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    3106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9240.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    2822 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    3240 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    966.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    671 micro
  • K vitamin:
    520 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    2180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3616 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3470 micro
Összesen 9405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Előveszünk egy kerek 23 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük az alját, illetve egy magas kuglóf formát, és azt is vajazzuk lisztezzük.
  2. Megsütjük a piskótát: mind a tortaformába, mind a kuglófformába 7-7 tojásból készítünk piskótát. A tojásokat szétválasztjuk fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a puha margarint a kétféle cukrot, és azt is kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Ezt a sütőporos lisztet a sárgájás krémhez adjuk több részletben, és a robotgéppel simára dolgozzuk. Mivel a liszt hozzáadásával nagyon sűrű lett a sárgájás rész, pár kanál fehérjével lazítjuk, és csak ezután keverjük hozzá széles nagy mozdulatokkal a maradék fehérjét. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Tűpróba!
  3. A krémhez a 12 ek cukrot karamellizáljuk. Egészen sötét karamellt csináljunk, hogy később is jól kiérződjön a karamell íze.
  4. Amíg a cukor olvadozik, a tej felével kézihabverővel simára keverjük a lisztet a másik felét pedig felmelegítjük a mikróban. Ha karamell kész, ráöntjük a meleg tejet, és visszaolvasztjuk a megkeményedett karamellt.
  5. Eztután kézihabverő segítségével belekeverjük a tejes-lisztes keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  6. A krémet félretesszük hűlni, ha már kézmeleg, nyugodtan belekeverhetjük a 40 dkg puha margarint, majd tegyük hűtőbe, hogy jól kihűljön, könnyebb vele dolgozni.
  7. Összeállítás: A kuglófot rámérjük a tortára, ha kell körbevágjuk, egymáshoz igazítjuk őket, majd a tortalapot kétfelé, a kuglófot háromfelé vágjuk, és betöltjük a krémet, végül kívülről is bevonjuk.
  8. A Barbie babát előzőleg levetkőztetjük, és a derekáig folpack-ba csomagoljuk, majd a kuglóf nyílásába behelyezzük, és óvatosan belenyomjuk, ha kell kitámasztjuk a levágott piskótával vagy krémmel. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap díszitsük.
  9. Díszítéshez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Kivesszük az kb. 1/3 -át, a maradékba teszünk pár csepp piros ételfestéket. Feldíszitjük kedvünk szerint, rakhatunk rá cukordíszeket. (Én most szivecskéket tettem rá.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C

5 éves lett az unokahúgom. Olyan, mintha tegnap hozták haza volna kórházból. Elszaladt az idő, de természetesen csak ő öregszik, mi nem. :) Szóval sokat gondolkoztam, hogy mégis mit csináljak egy olyan gyereknek, akinek mindene megvan, az apja nem csak hercegnőnek hívja, hanem úgy is bánik vele. Tehát a gyerek ingerküszöbe igen magas, egyre nehezebb neki olyan ajándékot venni, amitől komolyan lázba jönne. Nézelődtem neten, és így bukkantam a Barbie tortára. Az összes recepet végigböngésztem, videókat néztem, végül sok receptből összeollózva született meg a saját elképzelésem. Nem fogok hazudni, nem egy könnyű dolog. Leginkább a türelmet dolgoztatja meg. Én 3 napig készítettem, de megérte, és Adrinak is elment a hangja egy pár pillanatra, mikor meglátta, pedig ez utóbbi nem sűrűn fordul elő vele. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!