Báránygerinc
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
375g báránygerinc911 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
1018
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
1500g báránygerinc3642 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
4069
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
96.5g báránygerinc234 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
Összesen
262
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 93.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1018
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.4 g
Zsír
-
Összesen 375.4 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 853 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2747.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1530 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 576.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4069
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pálcás báránygerinc-szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd négyesével beletéve, oldalanként kb. 3,5 percig sütjük a szeleteket. Akkor jó, amikor kívülről a hús szép barnás, belül pedig rózsaszínű (próbaképpen egyet felvághatunk, hogy megbizonyosodjunk, nem sütjük túl).
- Salátával kínáljuk.
- Sütés ideje: 21 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 61087
- Feltöltés dátuma: 2007. december 03.
Ajánló
Bébi madársalátával kínáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A báránygerinc tipikusan olyan fogás, amely többnek látszik, mint ami. Ezt természetesen nem az ízére értem, hanem megjelenésére. Csak úgy sugárzik belőle az elegancia, voltaképp azt gondolhatnánk, hogy ez valami bonyolult ügy. Jó hír: nem az. Nem kell hozzá más, mint jó alapanyag és fél óra, s kész is az elegáns péntek esti vacsora.