r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Consuelah konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos túrótorta Consuelah konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    367.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10751.5 g
  • Cink
    1956 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    3559 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2691 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 6798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, kakaóport és sütőport elkeverjük (én úgy szoktam, hogy ez összesen 25 dkg legyen). A tojásokat széválasztjuk. A sárgáját felverjük a 20 dkg cukorral és 5 ek vízzel, a fehérjét is habosra verjük a 6 dkg cukorral és 5 ek vízzel. A sárgájához folyamatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd a végén az 1 ek olajat is.
  2. Majd formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Elkészítjük addig a krémet: a túrót jól elkavarjuk a margarinnal (meg is lehet mikrózni akár, hogy kicsit puhább legyen) és a cukrokkal. Kicsi darabokra vágjuk a barackot (de nem tesszük bele a krémbe).
  4. Ha kihűl a tortalap 3 részbe vágjuk, az alsóra ráhelyezzük a barackok felét, majd a túrós krém 1/3-át, majd ráteszünk 1 lapot, ott ugyanígy járunk el, végül ráhelyezzük a harmadik lapot is, és a maradék túrókrémmel bevonjuk a külsejét.
  5. Kicsit hűtőbe rakjuk, hogy jól összeálljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5814
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor elkészítettem már ezt a tortát, de csak most készült róla fotó, úgyhogy csak most tudtam feltölteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...