r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Consuelah konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barackos túrótorta Consuelah konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

567
Kalória
15g
Fehérje
59.2g
Szénhidrátok
30.7g
Zsír
95.7g
Víz
75g
Koleszterin
1.5g
Rost
42.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    367.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10751.5 g
  • Cink
    1956 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    3559 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2691 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 6798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, kakaóport és sütőport elkeverjük (én úgy szoktam, hogy ez összesen 25 dkg legyen). A tojásokat széválasztjuk. A sárgáját felverjük a 20 dkg cukorral és 5 ek vízzel, a fehérjét is habosra verjük a 6 dkg cukorral és 5 ek vízzel. A sárgájához folyamatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd a végén az 1 ek olajat is.
  2. Majd formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Elkészítjük addig a krémet: a túrót jól elkavarjuk a margarinnal (meg is lehet mikrózni akár, hogy kicsit puhább legyen) és a cukrokkal. Kicsi darabokra vágjuk a barackot (de nem tesszük bele a krémbe).
  4. Ha kihűl a tortalap 3 részbe vágjuk, az alsóra ráhelyezzük a barackok felét, majd a túrós krém 1/3-át, majd ráteszünk 1 lapot, ott ugyanígy járunk el, végül ráhelyezzük a harmadik lapot is, és a maradék túrókrémmel bevonjuk a külsejét.
  5. Kicsit hűtőbe rakjuk, hogy jól összeálljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Sokszor elkészítettem már ezt a tortát, de csak most készült róla fotó, úgyhogy csak most tudtam feltölteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!