r
Nosalty Logó

Barackos tojáslikőrös szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barackos tojáslikőrös szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

903
Kalória
11.1g
Fehérje
111.3g
Szénhidrátok
45.8g
Zsír
198.2g
Víz
234.2g
Koleszterin
3.1g
Rost
66.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 903 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 7207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 903 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    366.2 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6582.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1585.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 7207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a papírt.
  4. A baracklé negyedében elkeverjük a cukrot és a pudingport.
  5. A többit felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük.
  6. Még forrón a piskótára öntjük, és hűlni hagyjuk.
  7. A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adunk hozzá), habbá verjük, és a kihűlt barackkrémre kenjük.
  8. A kekszek egyik felét bekenjük tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatjuk. A tetejét is megkenjük a likőrrel.
  9. A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg a csokoládé elolvad. Ízesítjük vaníliás cukorral.
  10. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kekszek tetejére simítjuk.
  11. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelöljük a szeletek helyét.
  12. Egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

Az eredeti receptet a Príma Konyhában találtam. Aszerint a tetejét tejszínhab rózsával és barack darabkával lehet díszíteni, de a nélkül is nagyon mutatós és finom édesség. A tojáslikőr ízét nem nagyon éreztem rajta, pedig a kekszek mindkét oldalát lekentem vele, míg a recept csak az egyik felére írta. Mutatós és finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!