r
Nosalty Logó

Barackos tojáslikőrös szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos tojáslikőrös szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 903 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 7207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 903 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    366.2 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6582.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 7207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a papírt.
  4. A baracklé negyedében elkeverjük a cukrot és a pudingport.
  5. A többit felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük.
  6. Még forrón a piskótára öntjük, és hűlni hagyjuk.
  7. A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adunk hozzá), habbá verjük, és a kihűlt barackkrémre kenjük.
  8. A kekszek egyik felét bekenjük tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatjuk. A tetejét is megkenjük a likőrrel.
  9. A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg a csokoládé elolvad. Ízesítjük vaníliás cukorral.
  10. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kekszek tetejére simítjuk.
  11. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelöljük a szeletek helyét.
  12. Egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22853
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Ajánló

 25 db fázisfotó az elkészítésről itt található.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet a Príma Konyhában találtam. Aszerint a tetejét tejszínhab rózsával és barack darabkával lehet díszíteni, de a nélkül is nagyon mutatós és finom édesség. A tojáslikőr ízét nem nagyon éreztem rajta, pedig a kekszek mindkét oldalát lekentem vele, míg a recept csak az egyik felére írta. Mutatós és finom.

Hozzávalók

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...