Barackos tojáslikőrös szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
A barackos réteghez
-
125g rostos gyümölcslé58 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
64 kcal
A tejszínhabhoz
-
75g habtejszín219 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
5 kcal
A rétegezéshez és a tetejére
-
15g háztartási keksz63 kcal
-
3g tojáslikőr8 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
6g kókuszzsír56 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
5 kcal
Összesen
903
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A barackos réteghez
-
1000g rostos gyümölcslé460 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
A tejszínhabhoz
-
600g habtejszín1752 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A rétegezéshez és a tetejére
-
120g háztartási keksz503 kcal
-
20g tojáslikőr67 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
50g kókuszzsír446 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
7207
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
11g tojás14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A barackos réteghez
-
33.3g rostos gyümölcslé15 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.5g vaníliás pudingpor17 kcal
A tejszínhabhoz
-
20g habtejszín58 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A rétegezéshez és a tetejére
-
17 kcal
-
0.7g tojáslikőr2 kcal
-
6.7g étcsokoládé36 kcal
-
1.7g kókuszzsír15 kcal
-
3.3g habtejszín10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
238
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 198.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
903
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 366.2 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6582.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1529 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 467 mg
-
Foszfor 2557 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 890.7 g
-
Cukor 529 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1585.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 399 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 1005 mg
-
Retinol - A vitamin: 2383 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1710 micro
Összesen
7207
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.8 csomag sütőpor
-
15 dkg finomliszt
A barackos réteghez
-
10 dkg cukor
A tejszínhabhoz
-
1 csomag vaníliás cukor
A rétegezéshez és a tetejére
-
20 ml tojáslikőr
-
20 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
- Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
- Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a papírt.
- A baracklé negyedében elkeverjük a cukrot és a pudingport.
- A többit felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük.
- Még forrón a piskótára öntjük, és hűlni hagyjuk.
- A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adunk hozzá), habbá verjük, és a kihűlt barackkrémre kenjük.
- A kekszek egyik felét bekenjük tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatjuk. A tetejét is megkenjük a likőrrel.
- A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg a csokoládé elolvad. Ízesítjük vaníliás cukorral.
- Kevergetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kekszek tetejére simítjuk.
- Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelöljük a szeletek helyét.
- Egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22853
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Ajánló
25 db fázisfotó az elkészítésről itt található.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eredeti receptet a Príma Konyhában találtam. Aszerint a tetejét tejszínhab rózsával és barack darabkával lehet díszíteni, de a nélkül is nagyon mutatós és finom édesség. A tojáslikőr ízét nem nagyon éreztem rajta, pedig a kekszek mindkét oldalát lekentem vele, míg a recept csak az egyik felére írta. Mutatós és finom.