r
Nosalty Logó

Barackos sajttorta sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Deloretta
Barackos sajttorta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

1073
Kalória
11.1g
Fehérje
80.9g
Szénhidrátok
78.5g
Zsír
113.3g
Víz
67.8g
Koleszterin
3.3g
Rost
61.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet porrá zúzzuk (én úgy szoktam, hogy egy strapabíró zacskóba teszem, majd sodrófával jó párszor átmegyek rajta) vagy le is lehet darálni.
  2. A vajat és a cukrot egy lábosban összeolvasztjuk (lehet akár mikróban is), majd a hozzáöntjük a kekszhez, és jól összekeverjük.
  3. Egy 20-22 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk (nekem nem szokott az oldalára ráragadni), majd a vajas-kekszes keveréket a tortaformába öntjük, és jól belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, a hűtőben vagy a fagyasztóban tároljuk, hogy megszilárduljon.

Krém

  1. A krémsajtot kevergetéssel fellazítjuk, és hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát.
  2. Egy másik tálban a tejfölt, a tejszínt és a cukor másik felét felverjük, amíg csúcsokat nem formál. Akkor van jól felverve, ha a tálat fejre fordítva is benne marad a krém.
  3. A krémsajtot óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínes tejfölhöz.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és elszórunk rajta néhány szelet barackot, majd ráöntjük a krémet, és minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. Miután a torta eleget állt a hűtőben, elkészítjük a tortazselét a csomagoláson talált leírás alapján. Ételfestékkel színezhetjük, illetve citromlével/aromával ízesíthetjük.
  2. A barackot felszeleteljük, elrendezzük a tortán, és ráöntjük a zselét. Hűtőbe rakjuk egy pár órára, és hagyjuk megdermedni. Ha a torta 1-2 nap alatt el fog fogyni, akkor lehet a tetejét friss gyümölcsökkel is díszíteni, zselatin nélkül. :)
  3. Amint megdermedt a zselatin, már lehet is szeletelni a tortát. Érdemes mindig mielőbb visszatenni a hűtőbe, mert a meleg hatására a krém veszít a tartásából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 20-22

Kedvenc sütés nélküli sajttorta receptem, jelen esetben barackos ízesítéssel. De természetesen bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni. Páromnak egyből pacman jutott eszébe a tortáról, azért került rá az az egy szem szilva :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!