r
Nosalty Logó

Barackos linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 868 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 868 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2015 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 3469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe kockázzuk a hideg vajat, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd az egészet kézzel összemorzsorjuk és egy kerek cipóvá gyúrjuk. Félórára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetés után akkorára nyújtjuk, hogy a kerek gyümölcstortaformánkban 2-3 cm magas pereme legyen. A tészta alját villával több helyen megszúrogatjuk. A sütőt előmelegítjük, és a tésztát 10 percig elősütjük. Ha letelt a 10 perc, kivesszük, sütőpapírt helyezünk a közepébe és teletöltjük rizzsel vagy szárazbabbal, és így még 20 percig sütjük. Amint elkészült, kivesszük a sütőből és levesszük róla a rizst és a sütőpapírt.
  3. A krémhez a barackot meghámozzuk, feldaraboljuk és turmixgépben pépesítjük. Elkészítjük a vanília pudingot a zacskón leírtak szerint, de tej helyett kb 4-5 dl barackpéppel.
  4. A kész krémet a torta közepébe simítjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor megszórhatjuk durvára tört mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4933
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Igazából bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a kevésbé lédús gyümölcsöket, mint például a banán úgy rejthetjük a krémbe, hogy tejjel turmixot készítünk belőle, és abban főzzük meg a pudingot.

Receptkategóriák

Anyukám jobban szereti a linzer alapú tortákat, mint a piskótatésztásat, ezért szülinapjára ezzel a gyümölcsös finomsággal leptem meg.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...