Barackos linzertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
A krémhez
-
127g őszibarack48 kcal
-
43 kcal
-
5g törökmogyoró31 kcal
Összesen
868
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
508g őszibarack190 kcal
-
171 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
Összesen
3469
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
24.4g finomliszt89 kcal
-
16.3g margarin117 kcal
-
8.1g porcukor32 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
A krémhez
-
41.4g őszibarack15 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
1.6g törökmogyoró10 kcal
Összesen
283
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 136 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
868
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 182.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.7 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 544 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1794 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2015 micro
-
β-crypt 331 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
3469
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojás
A krémhez
-
4 közepes db őszibarack
-
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztbe kockázzuk a hideg vajat, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd az egészet kézzel összemorzsorjuk és egy kerek cipóvá gyúrjuk. Félórára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A pihentetés után akkorára nyújtjuk, hogy a kerek gyümölcstortaformánkban 2-3 cm magas pereme legyen. A tészta alját villával több helyen megszúrogatjuk. A sütőt előmelegítjük, és a tésztát 10 percig elősütjük. Ha letelt a 10 perc, kivesszük, sütőpapírt helyezünk a közepébe és teletöltjük rizzsel vagy szárazbabbal, és így még 20 percig sütjük. Amint elkészült, kivesszük a sütőből és levesszük róla a rizst és a sütőpapírt.
- A krémhez a barackot meghámozzuk, feldaraboljuk és turmixgépben pépesítjük. Elkészítjük a vanília pudingot a zacskón leírtak szerint, de tej helyett kb 4-5 dl barackpéppel.
- A kész krémet a torta közepébe simítjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor megszórhatjuk durvára tört mogyoróval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4938
- Feltöltés dátuma: 2012. január 30.
Ajánló
Igazából bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a kevésbé lédús gyümölcsöket, mint például a banán úgy rejthetjük a krémbe, hogy tejjel turmixot készítünk belőle, és abban főzzük meg a pudingot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám jobban szereti a linzer alapú tortákat, mint a piskótatésztásat, ezért szülinapjára ezzel a gyümölcsös finomsággal leptem meg.