Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
-
84g barackkonzerv60 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
60g sajt211 kcal
-
28 kcal
Összesen
836
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
420g barackkonzerv302 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4185
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
37.2g csirkemellfilé45 kcal
-
18.6g csirkemáj22 kcal
-
15.6g barackkonzerv11 kcal
-
16.8g tejföl33 kcal
-
11.2g sajt39 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
155
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2265.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 385 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3641 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 3605 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
836
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 394.1 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 3090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11326.3 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 561 mg
-
Kálcium 2507 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 513 mg
-
Foszfor 5087 mg
-
Nátrium 2572 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1925.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18203 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 148 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3149 micro
-
Kolin: 1942 mg
-
Retinol - A vitamin: 18024 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1878 micro
-
β-crypt 417 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
4185
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 678 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
420 g barackkonzerv
-
450 g tejföl
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst és a májat tetszés szerint fűszerezzük, elősütjük.
- A barackot felszeleteljük.
- A húsokat egy tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a májakat, amit körberakunk barackszeletekkel (lásd: fotó).
- A reszelt sajtot a tejföllel és kb. 2 dl baracklével összekeverjük és a hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk.
- Közepes hőmérsékleten (180 °C) 30-40 percig sütjük, amíg szép színt kap.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x45
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12393
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.
Ajánló
Én mazsolás rizshalmokra tálaltam, hogy kicsit még fokozzam az ízes izgalmakat, könnyű, gyümölcsös fehérbort ajánlok hozzá. Köretként adható mellé dödölle, rizs, röszti burgonya, stb...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
Sokáig ódzkodtam a hús-gyümölcs kombinációktól, így különösebb elvárásaim nem voltak a recepttel szemben. Amit viszont kaptam tőle: harmonikus ízek, ínycsiklandó illatok, színkavalkád, tálalási lehetőségek tárháza... Egy szó mint száz, jó szívvel ajánlom mindenkinek!