r
Nosalty Logó

Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csibedina
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

836
Kalória
78.8g
Fehérje
20.7g
Szénhidrátok
47.8g
Zsír
385g
Víz
617.9g
Koleszterin
1g
Rost
15.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4185 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3641 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3605 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 836 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    394.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11326.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    561 mg
  • Kálcium
    2507 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    5087 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1925.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18203 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3149 micro
  • Kolin:
    1942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18024 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    417 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 4185 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A húst és a májat tetszés szerint fűszerezzük, elősütjük.
  2. A barackot felszeleteljük.
  3. A húsokat egy tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a májakat, amit körberakunk barackszeletekkel (lásd: fotó).
  4. A reszelt sajtot a tejföllel és kb. 2 dl baracklével összekeverjük és a hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Közepes hőmérsékleten (180 °C) 30-40 percig sütjük, amíg szép színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x45

Sokáig ódzkodtam a hús-gyümölcs kombinációktól, így különösebb elvárásaim nem voltak a recepttel szemben. Amit viszont kaptam tőle: harmonikus ízek, ínycsiklandó illatok, színkavalkád, tálalási lehetőségek tárháza... Egy szó mint száz, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hagymás rostélyos hátszínből

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!