r
Nosalty Logó

Vegyes baracklekvár naranccsal és vaníliával

Koronás Cukor
Vegyes baracklekvár naranccsal és vaníliával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

226
Kalória
1.7g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
0.5g
Zsír
124.8g
Víz
-
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
54g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2713 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    685.1 g
  • Cukor
    648 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    9217 micro
  • β-crypt
    1686 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 2713 kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A barackokat keresztbe bevágjuk, majd egy tálba tesszük és forró vízzel leforrázzuk. Fedjük le és hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan húzzuk le a gyümölcsök héját. (Vigyázzunk, a gyümölcs nagyon forró lehet, ezért érdemes lehet jeges vízbe áztatni pucolás előtt.)
  2. A meghámozott barackokat megfelezzük/negyedeljük, majd a magokat eltávolítva egy lábasba tesszük őket.
  3. A barackokhoz hozzáfacsarjuk egy narancs levét, majd hozzáöntjük a Koronás 2:1 Befőzőcukrot. A vanília magjait kikaparjuk, majd a magokat és a héjat is a gyümölcshöz tesszük.
  4. Gyakori kevergetés mellett főzzük 4-8 percet, majd (a vaníliahéj eltávolítása után) botturmix segítségével egyneműre turmixoljuk.
  5. A forró lekvárt steril üvegekbe töltjük, rácsavarjuk az üvegekre a tetejüket, majd fejjel lefelé fordítjuk és így hagyjuk legalább 15 percig.
  6. A kész lekvár rendkívül selymes és ízes, remekül illik fagylaltokhoz, vajas pékárukra, de akár sajtok vagy húsok mellé is kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Baracklekvárt az esetek többségében sárgabarackból készítünk, pedig nektarinból és őszibarackból is remekül lehet befőzni. Mi ezúttal egy vegyes baracklekvárt főztünk többféle barackból, a gyümölcs természetes ízét pedig egy rúd vaníliával és egy narancs levével egészítettük ki. A végeredmény egy fantasztikus aromájú, selymes lekvár lett, ami édességekhez éppolyan jól passzol, mint joghurtba, sajtokhoz vagy akár sült húsok mellé.

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...