Vegyes baracklekvár naranccsal és vaníliával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
21g őszibarack8 kcal
-
52g nektarin21 kcal
-
64g sárgabarack29 kcal
-
22g narancs7 kcal
-
42g befőzőcukor161 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
226
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
254g őszibarack95 kcal
-
625g nektarin250 kcal
-
770g sárgabarack344 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
500g befőzőcukor1935 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
2713
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10.5g őszibarack4 kcal
-
25.9g nektarin10 kcal
-
32g sárgabarack14 kcal
-
10.8g narancs4 kcal
-
20.8g befőzőcukor80 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
112
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
226
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 802.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 685.1 g
-
Cukor 648 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1498 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 9217 micro
-
β-crypt 1686 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1843 micro
Összesen
2713
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
112
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 db őszibarack
-
5 db nektarin
-
1 db narancs
-
1 db vanília
Elkészítés
- A barackokat keresztbe bevágjuk, majd egy tálba tesszük és forró vízzel leforrázzuk. Fedjük le és hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan húzzuk le a gyümölcsök héját. (Vigyázzunk, a gyümölcs nagyon forró lehet, ezért érdemes lehet jeges vízbe áztatni pucolás előtt.)
- A meghámozott barackokat megfelezzük/negyedeljük, majd a magokat eltávolítva egy lábasba tesszük őket.
- A barackokhoz hozzáfacsarjuk egy narancs levét, majd hozzáöntjük a Koronás 2:1 Befőzőcukrot. A vanília magjait kikaparjuk, majd a magokat és a héjat is a gyümölcshöz tesszük.
- Gyakori kevergetés mellett főzzük 4-8 percet, majd (a vaníliahéj eltávolítása után) botturmix segítségével egyneműre turmixoljuk.
- A forró lekvárt steril üvegekbe töltjük, rácsavarjuk az üvegekre a tetejüket, majd fejjel lefelé fordítjuk és így hagyjuk legalább 15 percig.
- A kész lekvár rendkívül selymes és ízes, remekül illik fagylaltokhoz, vajas pékárukra, de akár sajtok vagy húsok mellé is kínálhatjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 154
- Feltöltés dátuma: 2024. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Koronás Cukor
22 recept
Baracklekvárt az esetek többségében sárgabarackból készítünk, pedig nektarinból és őszibarackból is remekül lehet befőzni. Mi ezúttal egy vegyes baracklekvárt főztünk többféle barackból, a gyümölcs természetes ízét pedig egy rúd vaníliával és egy narancs levével egészítettük ki. A végeredmény egy fantasztikus aromájú, selymes lekvár lett, ami édességekhez éppolyan jól passzol, mint joghurtba, sajtokhoz vagy akár sült húsok mellé.