Baracklekvár egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
333g sárgabarack149 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
0 kcal
Összesen
472
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g sárgabarack1786 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
0 kcal
Összesen
5656
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
79.9g sárgabarack36 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 267.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 3391 micro
-
β-crypt 322 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
472
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1413.5 g
-
Cukor 1342 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 3212.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 372 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 40697 micro
-
β-crypt 3869 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3311 micro
Összesen
5656
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
113
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg cukor
-
1 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- Az üvegeket csírátlanítjuk (különböző módszerekkel, itt az oldalon is vannak rá tippek).
- A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, a főzőedénybe rakjuk. Ráöntjük a cukrot - ha van kedvünk és időnk, állhat néhány órát a cukorral, de nem fontos.
- Feltesszük főni közepes lángon, időnként kavargatjuk, mielőtt felforr, botmixerrel összezúzzuk a barackot. Aki darabosabban szereti, kevésbé pépesítse.
- Miután felforrt, kisebb lángon 30-40 percig, időnként átkavarva főzzük. Vékonyabb falú edényben gyakrabban kavarjuk meg, nehogy leégjen. Az öntöttvas fazékkal kevésbé fenyeget ez a veszély. A habját elfőzzük.
- A tiszta üvegeket színültig merjük lekvárral. Ha először egy-egy nagyobb kanálnyit teszünk mindegyik üvegbe, utána bátran teletölthetjük, nem reped meg az üveg, mert átmelegszik az először beletöltött kevés lekvártól.
- Egy réteg celofánnal lezárjuk, majd a celofán tetején, vagyis külső felületén csipetnyi tartósítószert elkenünk, majd újabb réteg celofánt teszünk rá, és csavaros fémtetővel lezárjuk.
- Fejjel lefelé fordítjuk, majd bebugyoláljuk (száraz dunszt), és hagyjuk kihűlni. Aztán talpára állítva mehet végleges helyére.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 415231
- Feltöltés dátuma: 2014. július 18.
Ajánló
A penészedésért, romlásért felelős gombák, bacilusok mindig kívülről jutnak be az üvegbe, így ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy megromoljanak a lekvárok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Gyors és egyszerű, és főleg finom lekvár. A hozzávalókhoz ugyan megadtam tartósítószert, és szükség is van rá, de nem kerül bele a lekvárba!