r
Nosalty Logó

Banni zserbója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Banni zserbója
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    607.1 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    2850 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1203.9 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    878 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 10674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat olvasszuk folyósra. Keverjük bele a cukrot és a tojássárgát.
  2. Az élesztőt egy csipet cukorral együtt morzsoljuk bele a hideg tejbe. Nem kell felfuttatni, az élesztő a sütőben kezd el dolgozni.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőtés a vajas keveréket. Rákanalazzuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
  4. A tésztát egy fél órára hűtőbe dugjuk, addig megdaráljuk a diót és a cukrot.
  5. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Legcélszerűbb, ha le is mérjük, hogy mindenképp egyenlőek legyenek.
  6. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, és belesimítjuk a tésztát. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral, majd rásimítjuk a következő lapot.
  7. Az utolsó lappal letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  8. Ha kész van, kicsit hűlni hagyjuk.
  9. Addig egy lábosban vizet forralunk, beleállítunk egy kisebb lábast. Beletördeljük a csokit, és lassan kevergetve felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen homogén és fényes lesz.
  10. Egyenletesen felvisszük a süti tetejére, hűvösre tesszük, és két napra elfelejtkezünk róla.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32037
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Ajánló

Mindenképpen hagyjuk pihenni 2 napot mielőtt felvágjuk, hogy az ízek összeérjenek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banni a kishúgom. Voltaképpen már egyáltalán nem kicsi, de nekem mindig pici marad, akire vigyázni kell, meg akiért lehet aggódni - amíg nincs saját gyerekem, valakiért kell. Az, hogy a zserbó nem tartozik a leggyakrabban készített sütijeim közé, annak egyáltalán nem az az oka, hogy ne szeretném, vagy hogy nehéz lenne. Egyik sem igaz, a zserbót imádom, és megcsinálni sem túl nagy kunszt, maximum időigényes. Viszont az én kicsi húgom nálam sokkal ügyesebb a konyhában. Én figyeltem, meg tanultam, kísérleteztem, utánaolvastam, mikor ő először bement a konyhába, egy hét nyelven beszélő, gyönyörű, és isteni finom Dobostortával jött ki onnan. 10 évesen. Ennek a zserbónak az alapreceptjét egy meg nem mondom hány éves szakácskönyvben találta, és olyan 12 éves korában. Megcsinálta, lett egy teljesen átlagos zserbónk - ami neki nem ízlett. Úgyhogy addig kísérletezett, amíg össze nem hozta ezt a verziót, ami számomra a TÖKÉLETES zserbó. A karácsonyi előtti nagy sütisütési lázban én csinálom a linzert, az islert és társait, Banni pedig a zserbót. Mióta Londonba költözött, sajnos nem olyan egyszerű együtt készülni az ünnepre - tavaly haza sem tudott jönni, kénytelen voltam én megcsinálni. A receptnek hála pont olyan lett, mint az övé, de valahogy mégsem ízlett annyira... de majd idén!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...