r
Nosalty Logó

Banános pite karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vikk
Banános pite karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Karamellhez

Összesen 811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Karamellhez

Összesen 4863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Karamellhez

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7387.2 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 4863 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Karamellhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A banánokat egyesével, héjastul alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, és 180°C-on, 35-40 percre sütőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a karamellt.
  3. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük.
  4. Hozzáadjuk a túrót és a búzadarát, jól összekeverjük.
  5. A sütőt 200°C-ra állítjuk, a tészta egy kis részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A kb. fél centis karikákra vágott banánokat rátesszük a tésztára, meglocsoljuk a karamell háromnegyedével. Ráöntjük a maradék tésztát, a tetejére pedig a megmaradt karamellt. 35-40 percig sütjük.

Karamellhez

  1. Az összes összetevőt egy edénybe mérjük, és lassú tűzön addig keverjük, míg el nem olvad a cukor, és barna massza nem lesz belőle. Félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4071
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredeti feltöltője Bebuska, én egy kicsit tovább gondoltam a koncepciót :). A banánoknak teljesen más, intenzívebb íze lesz, ha előtte megsütjük őket.  A karamell nagyon jól kiegészíti ennek a sütinek az ízvilágát. Ebből az adagból egy közepes méretű tepsinyi adag lesz. 

Hozzávalók

Tésztához

Karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...