r
Nosalty Logó

Banánkenyér aszalt szilvával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Séfbácsi92
Banánkenyér aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 1747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánokat pürésítjük.
  2. Egy tálban a banánt, a tojásokat, sütőport, olajat mixerrel habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük, hogy tészta állagot kapjunk.
  4. Ezután hozzáforgatjuk az aprított aszalt szilvát.
  5. Olívaolajjal kikenünk egy kenyérsütőformát, és beleöntjük a tésztát.
  6. 180 fokon 1 óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 14.

Receptkategóriák

Banánkenyér aszalt szilvával
Séfbácsi92 28 recept

Régóta nagy kedvencem a banánkenyér, így most megosztom a receptemet, ami beilleszthető az egészséges életmódba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...