Balzsamecettel fényezett kacsamell
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g kacsamell270 kcal
-
6g só0 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
13g méz38 kcal
Összesen
330
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
11g só0 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
660
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
82.3g kacsamell111 kcal
-
2.3g só0 kcal
-
10.3g balzsamecet9 kcal
-
5.1g méz16 kcal
Összesen
136
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2806.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 2286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 168.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
330
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5613.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 4572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 337.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
660
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 941 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
50 ml balzsamecet
-
1 ek méz
Elkészítés
- A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk és bedörzsöljük a sóval.
- Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beletesszük a kacsamellet a bőrös felével lefelé és így sütjük 14 percig (mérsékelt tűzön!). Ez idő alatt a kacsazsír kisül a bőrből, ezt öntsük le. 14 perc elteltével a kacsamell bőr nélküli részét kevés zsírral megkenjük és erre az oldalára fordítva 4 percig sütjük. Félretesszük a húst.
- A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és a mézet, és lassú tűzön beforraljuk harmadára (ez körülbelül 30 perc alatt történik meg). A kacsamellet bekenjük a balzsamecet redukcióval. Pár percig állni hagyjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk és tálaljuk.
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 21507
- Feltöltés dátuma: 2008. február 02.
Ajánló
@{Trikolor burgonyasaláta:trikolor burgonyasaláta}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Csak akkor készítek kacsamellet, amikor különösen szép áruhoz jutok. Ha ez a feltétel teljesült, akkor már csak egyetlen dologra kell odafigyelni, és nem lehet elrontani: nem szabad túlsütni, belül rózsaszínűnek (rozénak) kell lennie a húsnak. Ezt a balzsamecet-mázas bevonatot a BBCFood weboldalán olvastam és mondhatom, hogy biztosan a repertoár része lesz a jövőben, elnyerte maximális tetszésünket. Mellesleg elkészíteni sem nagy ügy.