r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésragu galuskával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Bakonyi sertésragu galuskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

486
Kalória
39.8g
Fehérje
8.4g
Szénhidrátok
32.2g
Zsír
244.2g
Víz
141.3g
Koleszterin
1.5g
Rost
3.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  2. A szalonnát apró csíkokra szeljük, zsírjára sütjük.
  3. Közben a hagymát finomra vágjuk, a fehér paprikát belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük, és a paradicsomot és a gombát is. (Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprika és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból, és ezzel helyettesítettem. Erdei gombát, tuskó gombát rejt a finom étel, amit szintén a fagyasztóból vetem elő.)
  4. A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fagyasztott gombát, paprikát, paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.
  5. Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és tartalék lángon tovább főzzük.
  6. Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.
  7. Galuskával tálaljuk. Igazán ízletes lett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A gombás ételek kedvelőknek ajánlom e finom ételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!