r
Nosalty Logó

Baklava

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Baklava
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A réteshez

A töltelékhez

A sziruphoz

1762
Kalória
31.9g
Fehérje
195.3g
Szénhidrátok
104.1g
Zsír
142.3g
Víz
80.6g
Koleszterin
10.7g
Rost
132.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A réteshez

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 1762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A réteshez

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 7048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A réteshez

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    416.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    569 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 7048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

A réteshez

  1. A vajat 1-2 percig melegítjük, majd átöntjük egy másik edénybe, így a zavaros része nem kerül az édességbe.
  2. 4 réteslapot egy kivajazott tűzálló tálban egymásra fektetünk úgy, hogy rétegenként egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  3. A töltelékhez való diót és mogyorót durvára aprítjuk (nem őröljük!- egy húsklopfolóval a legkönnyebb), majd hozzákeverjük a cukrot.
  4. A felét a tésztára szórjuk, 4 réteslappal befedjük ugyanúgy vajjal locsolgatva.
  5. A többi diós-mandulás keveréket rászórjuk, a maradék tésztalapokkal - azokat szintén megvajazva - befedjük.
  6. Félbevágjuk, majd 6 négyzetre osztjuk, és végül a négyzeteket átlósan elfelezzük, így kis háromszögeket kapunk.
  7. Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével, majd a felét a süteményre öntjük.
  8. 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, a sziruppal folyamatosan locsolgatva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A baklava egy kiadós, édes sütemény, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A ma ismert baklava fajtáit a Topkapi Palota birodalmi konyháiban sütötték ki. Ismereteink szerint a szultán a ramadán 15 napján tálcányi baklavát kínált a janicsároknak, és ezt az ünnepi felvonulást Baklava Alayi-nak nevezték. Az én történetem pedig annyi, hogy megismertem valakit, aki imádja ezt a sütit, és mivel kedveskedni akartam neki, kénytelen voltam megtanulni. Hát, mit ne mondjak, nem bántam meg, isteni, és garantáltan megnyalod utána mind a tíz ujjad :-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!