r
Nosalty Logó

Bajnokok tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bajnokok tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6858.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2516 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 4924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét, a 7 ek cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, 1ek kakaóport, 1 cs sütőport, 7 ek lisztet, óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, kilisztezett kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben lassan tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd elkeverjük a kikavart porcukros margarinnal. Kihűtjük.
  3. A tortát háromfelé vágjuk, az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a másik lapot, ezt is megkenjük krémmel, rátesszük a harmadik lapot.
  4. A tejszínt keményre verjük, majd bevonjuk vele az egész tortát. Hűtőbe tesszük.
  5. A csokit felolvasztjuk, sütőpapírra simítjuk, hűtőben megdermesztjük, közben egy papírlapból ötszöget vágunk ki, majd a megdermedt csokiból kivágjuk a szögeket. Kirakjuk vele a torta oldalát és tetejét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9577
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keri fiam szülinapjára csináltam először ezt a tortát. Elég nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...