r
Nosalty Logó

Bagel szezám- és tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Simon Gábor
Bagel szezám- és tökmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Összesen 2136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5435.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    3974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 2136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 231 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Elkészítés

Előtészta

  1. Öntsük a vizet egy akkora tálkába, amiben meg tud kelni az előtészta. Szórjunk bele egy csipetnyi élesztőt, kavarjuk el, majd adjuk hozzá a lisztet is, és dolgozzuk össze egyneművé.
  2. Fedjük le légmentesen, és hagyjuk 10-12 órára szobahőmérsékleten lassan kelni. Ezt a lépést érdemes este elvégezni, hogy másnap reggelre elkészüljön az előtészta.
  3. Az előtészta lényege, hogy extra ízt és állagot adjon a péksüteménynek.

Bagel tészta

  1. A dagasztáshoz vegyünk elő egy dagasztótálat, öntsük bele a vizet, szórjuk bele az élesztőt, a sót, a cukrot, és adjuk hozzá az előtésztát is. Keverjük össze egyneművé, ezután adjuk hozzá a kenyérlisztet.
  2. Dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk egy órát kelni, vagy ameddig a duplájára megkel. A kelési idő függ a felhasznált víz- és a környezet hőmérsékletétől is. Ha kézzel gyúrunk, és nagyon meleg van a konyhában, akkor érdemes hideg vízzel dolgozni, különben könnyen túlkelhet a tészta.
  3. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk szét, és gombócozzuk ki őket. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy a glutén ellazulhasson. Ezután jöhet a formázás, aminek az egyik módja, hogy enyhén lisztes ujjal nyomjunk a tészta közepébe egy lyukat, kapjuk fel a tésztát, amit lassan és óvatosan kezdjünk el körkörös mozdulatokkal kinyújtani. A kinyújtott tésztákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ne legyenek túl közel egymáshoz, hogy meg tudjanak szépen kelni. Ez az utolsó szakasza a kelesztésnek, ami nagyjából fél óra. Akkor jó a tészta, amikor szép levegősre megkelt, és ha finoman megnyomjuk még visszaugrik lassan a tészta.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, s közben tegyünk fel egy lábasban vizet főni. Amikor felforrt a víz vegyük takarékra, és óvatosan tegyük bele a bageleket előfőzni. Oldalanként 30-30 másodperc elég nekik, maximum 1 perc. (A túlkelt tészta egyből laposan és ráncosan fog kijönni) Szedjük ki, és csepegtessük le a tésztákat.

Dekorálás

  1. Amíg melegek a megfőtt bagelek, tegyük át őket egy tepsire, és kenjük le őket felvert tojással.
  2. Szórjuk meg a tetejüket bőségesen szezámmaggal és durvára vágott tökmaggal.
  3. 200°C-on 20-25 perc alatt süssük aranybarnára a bageleket.
  4. Az elkészült bageleket hagyjuk egy rácson kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 1191
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 01.

Receptkategóriák

Bagel szezám- és tökmaggal
Simon Gábor 62 recept

A bagel egy csodálatos péksütemény, jellemző sajátossága a formája, ami egy lyukas fánkra emlékeztet. New York-i stílusút készítettünk, aminek a specialitása, hogy a tésztát előfőzik sütés előtt. Ezzel a technikával egy egyedi textúrát kap a bagel, amitől kívül enyhén ropogós, belül puha és harapnivaló lesz. Szórjuk meg bőségesen szezám- és tökmaggal, hogy igazán mutatós legyen!

Hozzávalók

Előtészta

Bagel tészta

Dekorálás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...