Bagel szezám- és tökmaggal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előtészta
-
25g kenyérliszt bl8090 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0 kcal
Bagel tészta
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
50g víz0 kcal
-
4 kcal
-
3g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Dekorálás
Összesen
533
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előtészta
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
Bagel tészta
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
-
200g víz0 kcal
-
16 kcal
-
10g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Dekorálás
Összesen
2136
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Előtészta
-
10.8g kenyérliszt bl8039 kcal
-
10.8g víz0 kcal
-
0 kcal
Bagel tészta
-
43.3g kenyérliszt bl80156 kcal
-
21.6g víz0 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
Dekorálás
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1359 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 994 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 101.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
533
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5435.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 3974 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 405.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
2136
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
231
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Előtészta
-
100 g kenyérliszt bl80
-
100 g víz
-
1 csipet instant élesztő
Bagel tészta
-
400 g kenyérliszt bl80
-
200 g víz
-
5 g instant élesztő
-
10 g só
-
20 g cukor
Dekorálás
Elkészítés
Előtészta
- Öntsük a vizet egy akkora tálkába, amiben meg tud kelni az előtészta. Szórjunk bele egy csipetnyi élesztőt, kavarjuk el, majd adjuk hozzá a lisztet is, és dolgozzuk össze egyneművé.
- Fedjük le légmentesen, és hagyjuk 10-12 órára szobahőmérsékleten lassan kelni. Ezt a lépést érdemes este elvégezni, hogy másnap reggelre elkészüljön az előtészta.
- Az előtészta lényege, hogy extra ízt és állagot adjon a péksüteménynek.
Bagel tészta
- A dagasztáshoz vegyünk elő egy dagasztótálat, öntsük bele a vizet, szórjuk bele az élesztőt, a sót, a cukrot, és adjuk hozzá az előtésztát is. Keverjük össze egyneművé, ezután adjuk hozzá a kenyérlisztet.
- Dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk egy órát kelni, vagy ameddig a duplájára megkel. A kelési idő függ a felhasznált víz- és a környezet hőmérsékletétől is. Ha kézzel gyúrunk, és nagyon meleg van a konyhában, akkor érdemes hideg vízzel dolgozni, különben könnyen túlkelhet a tészta.
- A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk szét, és gombócozzuk ki őket. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy a glutén ellazulhasson. Ezután jöhet a formázás, aminek az egyik módja, hogy enyhén lisztes ujjal nyomjunk a tészta közepébe egy lyukat, kapjuk fel a tésztát, amit lassan és óvatosan kezdjünk el körkörös mozdulatokkal kinyújtani. A kinyújtott tésztákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ne legyenek túl közel egymáshoz, hogy meg tudjanak szépen kelni. Ez az utolsó szakasza a kelesztésnek, ami nagyjából fél óra. Akkor jó a tészta, amikor szép levegősre megkelt, és ha finoman megnyomjuk még visszaugrik lassan a tészta.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, s közben tegyünk fel egy lábasban vizet főni. Amikor felforrt a víz vegyük takarékra, és óvatosan tegyük bele a bageleket előfőzni. Oldalanként 30-30 másodperc elég nekik, maximum 1 perc. (A túlkelt tészta egyből laposan és ráncosan fog kijönni) Szedjük ki, és csepegtessük le a tésztákat.
Dekorálás
- Amíg melegek a megfőtt bagelek, tegyük át őket egy tepsire, és kenjük le őket felvert tojással.
- Szórjuk meg a tetejüket bőségesen szezámmaggal és durvára vágott tökmaggal.
- 200°C-on 20-25 perc alatt süssük aranybarnára a bageleket.
- Az elkészült bageleket hagyjuk egy rácson kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 1191
- Feltöltés dátuma: 2023. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A bagel egy csodálatos péksütemény, jellemző sajátossága a formája, ami egy lyukas fánkra emlékeztet. New York-i stílusút készítettünk, aminek a specialitása, hogy a tésztát előfőzik sütés előtt. Ezzel a technikával egy egyedi textúrát kap a bagel, amitől kívül enyhén ropogós, belül puha és harapnivaló lesz. Szórjuk meg bőségesen szezám- és tökmaggal, hogy igazán mutatós legyen!