r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos hústekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös-sajtos hústekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 850 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12279.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    3106 mg
  • Nátrium
    6083 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3397 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával, sóval és a többi fűszerrel összegyúrjuk.
  2. Egy alufólialapot megkenünk olajjal, és ujjnyi vastagon, téglalap alakban kinyújtjuk rajta a fűszeres masszát.
  3. Beborítjuk a lapkasajttal majd abaconszeletekkel, és a fólia segítségével felgöngyöljük.
  4. Tepsibe fektetjük, és forró sütőben kb. 40 percig sütjük.
  5. A fóliát levesszük, és még 10 percig sütjük. Tálaláshoz felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 11442
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Ha valaki fél, hogy nem sikerül a hústekercset beemelni a tepsibe, az a fóliát a tepsibe fektesse, erre nyomkodja szét a húst, töltse meg, tekerje fel. Így biztosan egyben fog maradni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyszerű fasírt vendégváró formája. A töltelék persze változhat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...