r
Nosalty Logó

Baconös hawaii pulykamell rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Baconös hawaii pulykamell rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pulykamellhez

A rizshez

Összesen 1200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pulykamellhez

A rizshez

Összesen 4800 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pulykamellhez

A rizshez

Összesen 197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.6 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8808.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    3178 mg
  • Nátrium
    3445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 4800 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A rizshez

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A filézett csirkemelleket 8 szeletbe vágjuk. A tejben elkeverjük a mézet, belereszeljük a fokhagymát, végül ebbe a pácba belefektetjük a hússzeleteket. Félretesszük 20 percre.
  2. Amíg a hús pácolódik, megfőzzük a rizst. Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, előmelegítjük a sütőt.
  3. A tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat, a páclét is ráöntjük, megsózzuk, borsozzuk és a baconszeleteket rárakjuk a tetejére. Lefedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe 200 fokon 20 percre.
  4. Levesszük a fóliát a húsról, egy-egy ananászkarikát teszünk minden húsra és rászórjuk a sajtot. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük 180 fokon, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5200
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Nagyon egyszerű étel, nem hiszem, hogy nagyon be kell mutatnom. Szerintem nem sok olyan embert találni, aki ne evett volna még ilyet, legfeljebb csak azok, akik nem szeretik a gyümölcs és hús kombinációt. A mézes tejben pácolt husi finom puha, omlós lesz. Gyorsan elkészíthető, mivel a csirkemellnek túl sok idő nem kell már a pácolás után, hogy megpuhuljon. Nekem nem volt itthon szeletelt ananászom, csak darabolt, de mutatósabb, gusztább a szeletelt ananásszal. Sajtból is használhatunk ízlésünk szerint valót, pl. trappistát, vagy edámit stb.

Hozzávalók

A pulykamellhez

A rizshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...