r
Nosalty Logó

Baconbe tekert spárga krumplival

4,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Baconbe tekert spárga krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

460
Kalória
26.9g
Fehérje
61g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
1152.9g
Víz
29.7g
Koleszterin
20.3g
Rost
19.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1383 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2114 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    482 micro
  • β-karotin
    24545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    69915 micro
Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9758.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1768 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4549 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    3458.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6343 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    743 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    15796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1447 micro
  • β-karotin
    73634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    209745 micro
Összesen 1383 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    317 micro
  • Lut-zea
    4779 micro
Összesen 31 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A fehér spárga végeit levágjuk (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), majd sós-cukros vízben kb. 10 percig főzzük.
  3. A gombák törzsét eltávolítjuk, a krumplit megpucoljuk, kettévágjuk.
  4. Egy serpenyőbe locsolunk kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconbe tekerjük. Befektetjük a serpenyőbe, mellérakjuk a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakunk rá kakukkfüvet és fűszerezzük.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  6. Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeleteljük, egy serpenyőben kevés vajon megdinszteljük, locsolunk rá tejszínt.
  7. Tálalunk, teszünk mindenből a tányérra, és vágunk rá petrezselymet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Május a spárga és a medvehagyma hónapja, ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig "háztáji", a medvehagyma, mángold és a petrezselyem a kertünkből van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!