r
Nosalty Logó

Babos-földimogyorós rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Babos-földimogyorós rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1040
Kalória
41.1g
Fehérje
119.3g
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
176.6g
Víz
69.1g
Koleszterin
22.1g
Rost
6.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1040 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8952.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1207 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    706.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2669 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

  1. Finomra vágjuk a hagymát, a zsályalevelet és a snidlinget.
  2. A leveskockákat 1 liter vízben felforraljuk.
  3. Nagyobb serpenyőben vajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a rizst, keverjük míg kifehéredik – az olasz módon készített rizottót végig teljes lángon készítjük, intenzív kevergetés mellett.
  5. Hozzáöntjük a bort, keverjük, míg beissza a rizs.
  6. Hozzáadjuk a forró leves egynegyedét és a zsályát, keverjük, míg beissza a rizs.
  7. Hozzáadjuk a következő negyed levest, kevergetjük tovább míg beissza a rizs.
  8. A harmadik negyed levessel hozzáadjuk a babot is, kevergetjük tovább.
  9. Végül a maradék levest és a mogyorót is hozzáadjuk, és keverjük tovább. A rizsnek lassan puhulnia kell.
  10. Amikor a rizs teljesen puha, borsot darálunk rá, lezárjuk a lángot, még egyet keverünk és lefedve 10 percet még puhulni hagyjuk.
  11. Reszelt sajttal és snidlinggel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Azért szeretem ezt a rizottót, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nagyon tápláló, harmadrészt szeretem a mogyorót ropogtatni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Medvehagymás rizottó

A medvehagymás rizottó az egyik legjobb választás, amit tavasszal elkészíthetünk: a harsogóan zöld medvehagyma csípős frissessége és az olasz rizottók lágy krémessége esik szerelembe ...

Hering András

Tavaszi zöldséges rizottó

A tavasz beköszöntével újjáéled a természet, ilyenkor a legegyszerűbb hozzájutni a friss, zsenge zöldségekhez. A póréhagyma, az újhagyma, a zöldborsó és a medvehagyma az évszak ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Gazdálkodj okosan húsvétkor is!

Az ALDI-val az ünnepek idején is könnyen spórolhatsz, hiszen verhetetlen árainak köszönhetően akár 3400 forintból is asztalra varázsolhatod a húsvéti családi ebédet.

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!