Babos-földimogyorós rizottó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g rizs179 kcal
-
113g fejtett bab375 kcal
-
25g földimogyoró142 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
45g snidling14 kcal
Összesen
1040
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g rizs716 kcal
-
450g fejtett bab1499 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
180g snidling54 kcal
Összesen
4157
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
12.6g rizs45 kcal
-
28.3g fejtett bab94 kcal
-
6.3g földimogyoró36 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g leveskocka4 kcal
-
25.2g fehérbor21 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
11.3g snidling3 kcal
Összesen
261
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2238.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 176.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1040
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 164.5 g
Zsír
-
Összesen 155.3 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8952.3 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1747 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 1207 mg
-
Foszfor 2325 mg
-
Nátrium 3459 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 706.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2669 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 828 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4875 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
4157
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizs
-
10 dkg vaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db leveskocka
-
8 db zsálya
-
1 csokor snidling
Elkészítés
- Finomra vágjuk a hagymát, a zsályalevelet és a snidlinget.
- A leveskockákat 1 liter vízben felforraljuk.
- Nagyobb serpenyőben vajon üvegesre pároljuk a hagymát.
- Hozzáadjuk a rizst, keverjük míg kifehéredik – az olasz módon készített rizottót végig teljes lángon készítjük, intenzív kevergetés mellett.
- Hozzáöntjük a bort, keverjük, míg beissza a rizs.
- Hozzáadjuk a forró leves egynegyedét és a zsályát, keverjük, míg beissza a rizs.
- Hozzáadjuk a következő negyed levest, kevergetjük tovább míg beissza a rizs.
- A harmadik negyed levessel hozzáadjuk a babot is, kevergetjük tovább.
- Végül a maradék levest és a mogyorót is hozzáadjuk, és keverjük tovább. A rizsnek lassan puhulnia kell.
- Amikor a rizs teljesen puha, borsot darálunk rá, lezárjuk a lángot, még egyet keverünk és lefedve 10 percet még puhulni hagyjuk.
- Reszelt sajttal és snidlinggel megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 10297
- Feltöltés dátuma: 2009. január 06.
Ajánló
Vegyes vágott savanyúsággal a legfinomabb (konkrétan: a piacomról a Szarvas Balázséval!).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Azért szeretem ezt a rizottót, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nagyon tápláló, harmadrészt szeretem a mogyorót ropogtatni!