r
Nosalty Logó

Babos-földimogyorós rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Babos-földimogyorós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1040 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8952.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1207 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2669 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Finomra vágjuk a hagymát, a zsályalevelet és a snidlinget.
  2. A leveskockákat 1 liter vízben felforraljuk.
  3. Nagyobb serpenyőben vajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a rizst, keverjük míg kifehéredik – az olasz módon készített rizottót végig teljes lángon készítjük, intenzív kevergetés mellett.
  5. Hozzáöntjük a bort, keverjük, míg beissza a rizs.
  6. Hozzáadjuk a forró leves egynegyedét és a zsályát, keverjük, míg beissza a rizs.
  7. Hozzáadjuk a következő negyed levest, kevergetjük tovább míg beissza a rizs.
  8. A harmadik negyed levessel hozzáadjuk a babot is, kevergetjük tovább.
  9. Végül a maradék levest és a mogyorót is hozzáadjuk, és keverjük tovább. A rizsnek lassan puhulnia kell.
  10. Amikor a rizs teljesen puha, borsot darálunk rá, lezárjuk a lángot, még egyet keverünk és lefedve 10 percet még puhulni hagyjuk.
  11. Reszelt sajttal és snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 10297
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 06.

Ajánló

Vegyes vágott savanyúsággal a legfinomabb (konkrétan: a piacomról a Szarvas Balázséval!).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos-földimogyorós rizottó
Harmathy Ildikó 313 recept

Azért szeretem ezt a rizottót, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nagyon tápláló, harmadrészt szeretem a mogyorót ropogtatni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...