Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Bius_homecooking
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125 kcal
-
63g sertéscomb114 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
63g vörösbab211 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
188g víz0 kcal
Összesen
579
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g füstölt sertéscsülök1000 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
500g vörösbab1685 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
4623
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
11.2g füstölt sertéscsülök22 kcal
-
11.2g sertéscomb20 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
6.7g burgonya4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
11.2g vörösbab38 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
33.5g víz0 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1657.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 404.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
579
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 338.3 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13256.9 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 924 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 1110 mg
-
Foszfor 4941 mg
-
Nátrium 5885 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 107 mg
VÍZ
-
Összesen 3233 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2697 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2292 micro
-
Kolin: 1285 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25227 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1237 micro
Összesen
4623
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg füstölt sertéscsülök
-
0.5 kg sertéscomb
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
3 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 szál petrezselyem
-
500 g vörösbab
-
5 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A füstölt csülökkel és a sertéscombbal kezdünk. A sertéscombot egyforma nagyságú kockákra vágjuk, a füstölt csülökről szintén levágjuk a puha részeket, majd a csontokkal együtt félretesszük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.
- Erre mehet rá a csülök illetve a csontja, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ezt lassú tűzön főzzük legalább fél órán keresztül. Ez idő alatt, előkészítjük a zöldségeket. A répát, a fehérrépát, a zellert, illetve a krumplit meg pucoljuk, és szintén egyforma nagyságú cikkeket vágunk belőlük.
- Ránézünk a csülökre. Ha már félig puha, mehet bele az előre másik serpenyőben lepirított sertéscombunk, illetve a vörösbabunk is. A vörösbabot be lehet áztatni főzés előtt 24 órával. Szintén addig főzzük, míg a comb, és a bab szinte majdnem megpuhult. Jöhetnek bele végre a zöldségek.
- Ha túl sok vizet vesztettünk a főzés során, öntsünk utána pár decit nyugodtan. A felaprított zöldségeket adjuk hozzá a félig kész leveshez, és jöhetnek a fűszerek. Ízlés szerint só, bors, vegeta, és őrölt pirospaprika. (az utóbbiból én személy szerint, meleg szívvel ajánlom a füstölt őrölt paprikát erre a célra). Ne feledkezzünk meg a zöld alapanyagunkról sem, vagdossuk bele a levesbe a petrezselyemzöldet.
- Elvileg lassan kész a levesünk. Neki is foghatunk a galuskánknak. Közepes méretű edényben verjünk fel egy tojást, tegyük hozzá az 5 ek. lisztet, egy csipet sót, és annyi vizet tegyünk hozzá kevergetés közben, hogy elég sűrű galuskatésztát kapjunk. Keverjük jó sokáig, ne legyen darabos.
- Újra nézzünk rá a levesre, ha már minden alapanyagunk puha, szépen megfőtt a bab, a husi, az íze jó, nem kell ízesíteni tovább, akkor szaggasuk bele a galuskánkat, 5 percig főzzük össze, és friss petrezselyemlevéllel, emellett egy kevés tejföllel található. Jó étvágyat kívánok! :)
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 61
- 7 napos nézettség: 626
- Össznézettség: 7141
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bius_homecooking
4 recept