r
Nosalty Logó

Babapiskótás mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
5 csillag • 1 értékelés •3 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Babapiskótás mézes krémes
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes lapok

Krém

Rétegezéshez

Máz

Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes lapok

Krém

Rétegezéshez

Máz

Összesen 9546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes lapok

Krém

Rétegezéshez

Máz

Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    463.9 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4900.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1211.1 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3397 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 9546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Mézes lapok

Krém

Rétegezéshez

Máz

Elkészítés

Mézes lapok

  1. Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük.
  2. A lisztet a tűzről levett masszával összegyúrjuk, kettéosztjuk, és két lapot sütünk belőle úgy, hogy
  3. kb. 35x24 cm nagyságúra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és egy sütőpapíros tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
  4. De vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk!!!

Krém

  1. A tejet, 2 cs vaníliás cukrot és a pudingport a szokásos módon megfőzzük, és teljesen kihűtjük.
  2. A vajat, margarint, porcukrot és 2 cs vaníliás cukrot habosra keverünk, majd adagokban hozzáadjuk a kihűlt pudingot is, ezután a felhasználásig hidegre tesszük.

Rétegezéshez

  1. Összeállítás: egy tálcára tesszük az egyik kihűlt mézes lapot, rákenjük a fele vaníliás krémet, erre egy sor rumos, aromás tejbe mártogatott piskóta következik, majd a krém másik felével óvatosan bekenjük.
  2. Végül betakarjuk a másik mézes lapunkkal, kicsit lenyomjuk a tetejét, de csak finoman, nehogy kinyomjuk a krémet belőle.
  3. Ezután alufóliával betakarva másnapig hidegre tesszük.

Máz

  1. Bevonás: a csokoládét darabokra tördeljük,, és egy tálba rakjuk, a szintén kisebb kockákra vágott margarinnal együtt.
  2. Egy fazékban kevés vizet melegítünk, a gőz fölé rakjuk a tálat, és összeolvasztjuk a csokit a margarinnal, végül a sütemény tetejére simítjuk.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 753
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 815
  • Össznézettség: 138158
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 26.

Ajánló

Mézes tészta révén minél tovább áll, annál puhább és finomabb lesz a tésztája. Persze azt mondanom sem kell, hogy a krém végett hidegen kell tárolnunk! Tipp: én sajnos meggy aromát nem kaptam, rummal pótoltam, de így is tökéletes lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babapiskótás mézes krémes
Katharosz 499 recept

Az eredeti receptet a neten találtam, és sajnos rosszak voltak az arányok benne, így az első adag tészta a kukában landolt, ez nálam nem jellemző! De nem adtam fel, saját magam által összeállított hozzávalókkal, átméretezéssel, tökéletesre sikerült a sütemény. Egy nagyon finom, kiadós és látványos süti lett belőle, így most már bátran ajánlom az elkészítését!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Mézes lapok

Krém

Rétegezéshez

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!