Avokádósaláta koktélrákkal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1058
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
69
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 256.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 1317 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1797 micro
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 74.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3687.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 1885 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1406 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 287 micro
-
β-karotin 5267 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 7186 micro
Összesen
1058
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 337 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
2 db avokádó
-
25 dkg koktélrák
-
5 db újhagyma
-
1 db paprika
-
2 db paradicsom
-
5 dkg olajbogyó
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek olívaolaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
3 csepp tabasco szósz
Elkészítés
- Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük, húsát tálba kanalazzuk, villával összetörjük.
- Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, a Tabasco szószt, majd sózzuk és borsot darálunk rá. Az egészet kisrugóssal összedolgozzuk.
- Az újhagymát karikára vágjuk, a paprikát, paradicsomot kisebb kockára, az olajbogyót negyedekre és a megvágott petrezselyemzölddel együtt lazán a fűszeres avokádóhoz keverjük.
- A koktélrákot forró sós vízbe dobjuk, amikor újra forrni kezd, gyorsan leszűrjük.
- Kihűlve a salátához keverjük.
- Legalább 1 órán át hidegen pihentetjük.
- Az avokádó héjában tálaljuk.
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21518
- Feltöltés dátuma: 2009. február 06.
Ajánló
Olajos magvakkal dúsíthatjuk, könnyű száraz fehérbort igyunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Kezdjük el a tavaszi vitamin-feltöltődést!