r
Nosalty Logó

Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

kenéshez

1015
Kalória
22g
Fehérje
161.5g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
41.9g
Víz
155.1g
Koleszterin
8.2g
Rost
65.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 1015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

tészta

  1. 300 ml tejet langyosra melegítünk, az 1 evőkanál cukrot és az 75 g vajat fölolvasztjuk a tejben. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük
  3. Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
  4. Majd egy kevés tej hozzáadásával az étkezési keményitőt is hozzákeverjük.
  5. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk. A forró tejbe keverjük.
  6. Addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk. Miután elkészült a krém, belereszeljük a marcipánt, és jól összekeverjük, a pudingal egynemű krémet alkotunk. Utána kihűtjük.
  7. Közben tetszés szerinti darabokra vágjuk az aszalt szilvát.
  8. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 60x30 cm nagyságúra.
  9. Majd a vaníliás tölteléket rákenjük a fele tésztára, megszórjuk az aszalt szilvával, és egymásra hajtjuk.
  10. Egy pizzavágóval vagy egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. Ez így elég hosszú lesz, igény szerint félbevághatjuk a csíkokat.
  11. Megfogjuk a két végén a levágott csíkot, és közben csavarjuk, én kétszer csavartam meg, de lehet többször is. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, ameddig elfogynak a levágott csíkok.
  12. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percet pihentetjük.
  13. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük, a 100 ml tejjel egy ecset segítségével megkenjük a tésztát, és sütjük kb. 20 percig. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aszalt szilvát akartam beleépíteni a kelt tésztába. De önmagában kicsit üres lett volna. Így elkészítettem egy vaníliás-marcipános krémet, és azzal töltöttem meg. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!