r
Nosalty Logó

Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 1015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

kenéshez

Elkészítés

tészta

  1. 300 ml tejet langyosra melegítünk, az 1 evőkanál cukrot és az 75 g vajat fölolvasztjuk a tejben. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük
  3. Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
  4. Majd egy kevés tej hozzáadásával az étkezési keményitőt is hozzákeverjük.
  5. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk. A forró tejbe keverjük.
  6. Addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk. Miután elkészült a krém, belereszeljük a marcipánt, és jól összekeverjük, a pudingal egynemű krémet alkotunk. Utána kihűtjük.
  7. Közben tetszés szerinti darabokra vágjuk az aszalt szilvát.
  8. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 60x30 cm nagyságúra.
  9. Majd a vaníliás tölteléket rákenjük a fele tésztára, megszórjuk az aszalt szilvával, és egymásra hajtjuk.
  10. Egy pizzavágóval vagy egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. Ez így elég hosszú lesz, igény szerint félbevághatjuk a csíkokat.
  11. Megfogjuk a két végén a levágott csíkot, és közben csavarjuk, én kétszer csavartam meg, de lehet többször is. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, ameddig elfogynak a levágott csíkok.
  12. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percet pihentetjük.
  13. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük, a 100 ml tejjel egy ecset segítségével megkenjük a tésztát, és sütjük kb. 20 percig. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 782
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak
Éva házias konyhája 159 recept

Aszalt szilvát akartam beleépíteni a kelt tésztába. De önmagában kicsit üres lett volna. Így elkészítettem egy vaníliás-marcipános krémet, és azzal töltöttem meg. 

Hozzávalók

tészta

krém

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...