Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
60g tej34 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
5 kcal
krém
-
8g tojássárgája26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8 kcal
-
19 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
kenéshez
-
20g tej11 kcal
Összesen
1015
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
300g tej168 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
23 kcal
krém
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
95 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g marcipán1155 kcal
-
250g aszalt szilva600 kcal
kenéshez
-
100g tej56 kcal
Összesen
5065
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
15.6g tej9 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
26g finomliszt95 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
krém
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g marcipán60 kcal
-
13g aszalt szilva31 kcal
kenéshez
-
5.2g tej3 kcal
Összesen
264
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
1015
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.1 g
Zsír
-
Összesen 147.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 775 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1030 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 807.3 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 729 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 1139 micro
-
β-crypt 250 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
5065
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
tészta
krém
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 g étkezési keményítő
-
250 ml tej
-
250 g marcipán
-
250 g aszalt szilva
kenéshez
-
100 ml tej
Elkészítés
tészta
- 300 ml tejet langyosra melegítünk, az 1 evőkanál cukrot és az 75 g vajat fölolvasztjuk a tejben. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
- Egy konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük
- Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
- Majd egy kevés tej hozzáadásával az étkezési keményitőt is hozzákeverjük.
- Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk. A forró tejbe keverjük.
- Addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk. Miután elkészült a krém, belereszeljük a marcipánt, és jól összekeverjük, a pudingal egynemű krémet alkotunk. Utána kihűtjük.
- Közben tetszés szerinti darabokra vágjuk az aszalt szilvát.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 60x30 cm nagyságúra.
- Majd a vaníliás tölteléket rákenjük a fele tésztára, megszórjuk az aszalt szilvával, és egymásra hajtjuk.
- Egy pizzavágóval vagy egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. Ez így elég hosszú lesz, igény szerint félbevághatjuk a csíkokat.
- Megfogjuk a két végén a levágott csíkot, és közben csavarjuk, én kétszer csavartam meg, de lehet többször is. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, ameddig elfogynak a levágott csíkok.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percet pihentetjük.
- A sütőt 200 fokra fölmelegítjük, a 100 ml tejjel egy ecset segítségével megkenjük a tésztát, és sütjük kb. 20 percig. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 782
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Aszalt szilvát akartam beleépíteni a kelt tésztába. De önmagában kicsit üres lett volna. Így elkészítettem egy vaníliás-marcipános krémet, és azzal töltöttem meg.