r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával kelt fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvával kelt fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3324.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy mélyebb tálba tesszük, beleütjük a tojásokat.
  3. A felfuttatott élesztőt beleöntjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, az olvasztott vajat, a sót.
  4. A maradék tejet apránként hozzáadva tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjük.
  5. Az aszalt szilva felét és a mandulát apróra vágjuk, laza mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk. Kb. 15 percig ismét kelesztjük.
  6. Kinyújtjuk (kb. kisujjnyira) , 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Minegyik közepébe 1-1 aszalt szilvát teszünk, kis csomagokat készítünk belőle és bő, közepesen forró olajban kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Még melegen porcukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12179
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy újabb variáció fánkra!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...