r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás tejpite barna rummal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás tejpite barna rummal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy csatos, kb 22 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. (Így könnyebb lesz utána kivenni. Mivel a tészta nagyon híg, így csak olyan formát használjunk, ami tökéletesen záródik! Ha jobbnak látjuk, akkor inkább fix formában süssük, amit ugyanúgy vajazzunk és lisztezzünk, mielőtt beleöntjük a masszát.)
  2. A tejet a vaníliarudak kikapart belsejével tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre, és felforrás után hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A vajat egy másik lábasban, alacsony hőfokon olvasszuk meg. Ha megolvadt, adjuk hozzá a rumot, keverjük el benne, majd ezt is tegyük félre.
  4. Míg a két folyadék kihűl, az aszalt szilvákat rendezzük el a sütőformában (tetszés szerint, lehetőleg egymástól 1 ujjnyi távolságra).
  5. Mérjük ki a lisztet, a porcukort és a sót egy tálba, majd ehhez öntsük hozzá a már kihűlt/langyos vaníliás tejet, és keverjük simára (robotgép segítségével).
  6. Adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük teljesen simára a masszát.
  7. Legvégül az olvasztott rumos vajat keverjük el benne alaposan, míg híg masszát kapunk.
  8. A híg masszát öntsük az aszalt szilvákra, a formába (én egy szűrőn átszűrtem, úgy öntöttem bele). A 150 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütjük, míg már nem folyós, míg tűpróbánál nem ragad a tészta a pálcikára. (Ha a teteje elkezd megpirulni, de még folyósnak találjuk, akkor vegyük lejjebb a hőfokot 80 °C-ra, és úgy süssük tovább, nem légkeverésesen).
  9. Ha kisült, hagyjuk kihűlni. Teljesen kihűlve tálaljuk, maradék aszalt szilvával, esetleg porcukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1132
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept isteni! :) Nálunk még ki sem hűlt, de már elfogyott :D . Nagyon könnyű a tésztája, érdemes minél több szilvát tenni bele, mert a szilva is ereszt egy kis levet, ami átitatja tésztát, ezzel isteni karamellizált ízt adva neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...