Aszalt szilvás tejpite barna rummal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
776
Kalória
16.4g
Fehérje
109.7g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
107.8g
Víz
413.8g
Koleszterin
5.7g
Rost
80.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
38g tej21 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g rum18 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
75g aszalt szilva180 kcal
Összesen
776
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g tej84 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
32g rum74 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
300g aszalt szilva720 kcal
Összesen
3105
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
11.8g tej7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7.9g vaj56 kcal
-
2.5g rum6 kcal
-
15.7g porcukor61 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
34.6g tojás44 kcal
-
23.6g aszalt szilva57 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 107.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
776
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 122.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2589.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1053 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.6 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 431.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 1192 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 171 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 314 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2401 micro
Összesen
3105
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
245
kcal
Elkészítés
- Egy csatos, kb 22 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. (Így könnyebb lesz utána kivenni. Mivel a tészta nagyon híg, így csak olyan formát használjunk, ami tökéletesen záródik! Ha jobbnak látjuk, akkor inkább fix formában süssük, amit ugyanúgy vajazzunk és lisztezzünk, mielőtt beleöntjük a masszát.)
- A tejet a vaníliarudak kikapart belsejével tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre, és felforrás után hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vajat egy másik lábasban, alacsony hőfokon olvasszuk meg. Ha megolvadt, adjuk hozzá a rumot, keverjük el benne, majd ezt is tegyük félre.
- Míg a két folyadék kihűl, az aszalt szilvákat rendezzük el a sütőformában (tetszés szerint, lehetőleg egymástól 1 ujjnyi távolságra).
- Mérjük ki a lisztet, a porcukort és a sót egy tálba, majd ehhez öntsük hozzá a már kihűlt/langyos vaníliás tejet, és keverjük simára (robotgép segítségével).
- Adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük teljesen simára a masszát.
- Legvégül az olvasztott rumos vajat keverjük el benne alaposan, míg híg masszát kapunk.
- A híg masszát öntsük az aszalt szilvákra, a formába (én egy szűrőn átszűrtem, úgy öntöttem bele). A 150 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütjük, míg már nem folyós, míg tűpróbánál nem ragad a tészta a pálcikára. (Ha a teteje elkezd megpirulni, de még folyósnak találjuk, akkor vegyük lejjebb a hőfokot 80 °C-ra, és úgy süssük tovább, nem légkeverésesen).
- Ha kisült, hagyjuk kihűlni. Teljesen kihűlve tálaljuk, maradék aszalt szilvával, esetleg porcukorral díszíthetjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
A recept isteni! :) Nálunk még ki sem hűlt, de már elfogyott :D . Nagyon könnyű a tésztája, érdemes minél több szilvát tenni bele, mert a szilva is ereszt egy kis levet, ami átitatja tésztát, ezzel isteni karamellizált ízt adva neki.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!