r
Nosalty Logó

Aszalt szilva-likőr

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Durcsó
Aszalt szilva-likőr
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 1% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 3331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük.
  2. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés felénél tartunk.
  3. Az "ágyat" leöntjük a vodkával, lezárjuk az üveget, és 3-4 napra hűvösre helyezzük.
  4. Mikor eszünkbe jut, összerázzuk (mondjuk naponta kétszer).
  5. Amikor a vodka már szép aranyszínű, a másik 20 dkg mézet összeforraljuk 2,5 dl vízzel.
  6. A mézes szirupot ráöntjük a szilvás vodkára, és az egészet jól összekeverjük.
  7. Szűrőbe orvosi gézlapokat helyezünk, s ezen át szűrjük kis üvegekbe a likőrt.
  8. 7-8 dl lesz belőle.
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 16776
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 27.

Ajánló

A vodkában és mézben érlelt szilva magában is remek csemege, csak vigyázzunk, van ereje! De köretként is használható, meg szerintem csokiba mártva a rumos meggy alternatívájaként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Stahl Judit Végre otthon! című szakácskönyvéből származik a recept, az "Ajándékok a konyhából" fejezetből. Lett is belőle ajándék így karácsonyra, de persze itthon is koccintottunk vele. Finom ízharmoniája van, de a tojáslikőrhöz képest sokkal "nőibb" ital, nem túl erős. Azért is elnyerte a tetszésem, mert nagyon emlékeztet az olaszországi hütték "prugna" nevezetű italára, mely az egész sítábor kedvencévé vált...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...