Aszalt sárgabarackos cantuccini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
429
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
120g aszalt sárgabarack289 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3427
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
12.7g aszalt sárgabarack31 kcal
-
12.7g mandula75 kcal
-
12.7g vaj91 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
25.4g finomliszt93 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
4.2g tojásfehérje2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
Összesen
363
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
429
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 177.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3734.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.6 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 246 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 1038 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2790 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
3427
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
-
12 dkg aszalt sárgabarack
-
12 dkg cukor
-
24 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
1 ek citromlé
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
Elkészítés
- Az aszalt sárgabarackot felvágjuk (kb. 6 felé).
- A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet,sütőport, szódabikarbőnát,citromot, vaníliát.
- A 3 tojás fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, és finomana lisztes masszáhot keverjük, végül a tésztához adjuk az aszalt gyümölcsöt és a mandulát.
- Egy sütőpapírral kibélelt tebsibe laposabb hengereket formálunk a ragacsos tésztából, amit megkenünk tojással.
- 170 oC-osra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre, és kb. 20 perc alaltt megsütjük.
- Kivéve a sütőből megvárjuk, hogy a tepsiben kihűljön, majd óvatosan kivesszük (vigyázva, mert könnyen törik), és ferdén kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és a vágott felükkel a tepsiben visszafektetjük, és további 15 percre visszatesszük 150 oC-on alul-felül sütésen száradni. Majd kivéve újra a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Dobozba téve, hűvös helyen tárolvaakár 3 hétig is eltartható (nem fog kitartani addig).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3207
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Eddig még soha nem készítettem el ezt a finomságot, de most kedvet kaptam. Ez annyira ki van találva, hogy sok-sok változatot ki fogok próbálni. Hogyan leszek én így nádszál, mire itt a kikelet? Na mindegy. Cantucci rajongóvá váltam.