r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos kenyér 2.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ze(n)derta
Aszalt paradicsomos kenyér 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

490
Kalória
17.8g
Fehérje
82.6g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
80.5g
Víz
-
Koleszterin
13.6g
Rost
14.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8607 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 490 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11677.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1410 mg
  • Foszfor
    3913 mg
  • Nátrium
    5688 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.6 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

Víz

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    3518 micro
Összesen 3919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4287 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük az oregánóval és a sóval. A keverék közepébe mélyedést készítünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot, és a víz felével híg kovászt készítünk. Betakarjuk liszttel és meleg helyen kb. 1 óráig kelesztjük.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a maradék vizet, és jó alaposan kidolgozzuk a kenyértésztát.
  3. Konyharuhával letakarva kb.40percig kelesztjük. Ezt követően az ujjhegyünkkel gyengéden kinyomkodjuk a tésztából a levegőt. Újabb 10 perc kelesztés, és még egyszer megismételjük az előző "légtelenítést". Erre azért van szükség, mert így hamarabb megkel a tészta. Kb. 1 órát spórolhatunk vele.
  4. Beledagasztjuk az olajat, és a kis darabokra vágott paradicsomot. Két veknit formálunk belőle.
  5. Sütőlemezre tesszük, és sütés előtt kb. 20 percig kelesztjük.
  6. A sütő aljára egy lábasban vizet teszünk, hogy a sülés közben keletkező pára megakadályozza, hogy gyorsan kérgesedjen.
  7. Először magas hőmérsékleten (kb. 200 C-on) 10 percig, majd közepes hőmérsékleten (180 C-on) még kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha a kérge már ropogós, érezhetően könnyebb lesz és megkopogtatva szépen kopog.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Mivel kicsit lágynak ítéltem a tésztát, így kiolajozott, kilisztezett formában sütöttem, bár szerintem a sütőlemezen is szépen megtartotta volna a formáját. Legközelebb majd bátrabb leszek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!