Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
-
375g víz0 kcal
-
15g kovász27 kcal
-
11 kcal
-
12g só0 kcal
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
100g szárított paradicsom258 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
200g rizsliszt732 kcal
Összesen
2949
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
-
375g víz0 kcal
-
15g kovász27 kcal
-
11 kcal
-
12g só0 kcal
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
100g szárított paradicsom258 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
200g rizsliszt732 kcal
Összesen
2949
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
-
28.7g víz0 kcal
-
1.1g kovász2 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
38.3g kenyérliszt bl80138 kcal
-
7.7g szárított paradicsom20 kcal
-
7.7g olajbogyó9 kcal
-
15.3g rizsliszt56 kcal
Összesen
226
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7578.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 5520 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 560.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45902 micro
-
Lut-zea 2325 micro
Összesen
2949
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7578.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 5520 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 560.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45902 micro
-
Lut-zea 2325 micro
Összesen
2949
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3516 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
226
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
-
375 g víz
-
12 g só
-
500 g kenyérliszt bl80
-
100 g szárított paradicsom
-
100 g olajbogyó
-
200 g rizsliszt
Elkészítés
Aszalt paradicsomos és olívabogyós kenyér rozskovásszal
- Egy nagyobb keverőtálba öntsük bele a szobahőmérsékletű vizet. Adjunk hozzá egy tasakkal a Dr. Oetker szárított rozskovászból és fél tasakkal a Dr. Oetker instant élesztőből is. Szórjuk bele a sót is, kavarjuk el csomómentesre, majd adjuk hozzá a kenyérlisztet is.
- A tésztát először alaposan dagasszuk ki, amíg jó erős lesz az állaga. Miután kidagasztottuk a tésztát hozzáadhatjuk az apróra vágott- aszalt paradicsomot és olívabogyót. Dolgozzuk bele a tésztába, majd fedjük le légmentesen, és kelesszük egy órát, amíg szépen megkel.
- Borítsuk ki a tésztát a gyúródeszkára és formázzuk elő, hogy feszes legyen a külseje, majd hagyjuk pihenni negyed órát.
- Szórjuk meg egy kevés liszttel a tészta tetejét, fordítsuk meg, és formázzuk ki tetszőleges kenyérformára.
- Forgassuk meg a kenyeret rizslisztben, (finomliszttel is dolgozhatunk) majd tegyük bele a szakajtóba végső kelésre.
- Miután szépen megkelt a tészta, borítsuk ki a formából, metszük be, és tegyük bele az előmelegített kenyérsütő edénybe.
- Lefedve süssük 230°C-on 20 percet, majd fedő nélkül további 20 percet, amíg szép barna lesz a kérge.
- Szeletelés előtt várjuk meg, míg teljesen kihűl.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1386
- Feltöltés dátuma: 2023. január 16.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Puha és ropogós kenyeret otthon is lehet egyszerűen készíteni, amit a hozzáadott szárított rozskovásszal tehetünk még izgalmasabbá. Elkészítése gyorsabb a hagyományos kovászos társaihoz képest, azonban ízvilágban hasonló végeredményt érhetünk el vele. Aszalt paradicsommal és olívabogyóval gazdagítva különösen impozáns kenyeret süthetünk. Vajjal megkenve, érlelt sonkával és sajttal megpakolva egyszerűen isteni!