r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös zabsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Aszalt gyümölcsös zabsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    308.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4865.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1707 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 428 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. Egy edényben habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is és a vaníiliát.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, fahéjjal és sóval.
  4. A vajas keverékhez hozzákeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a zabot, apróra vagdosott aszalt gyümölcsöt, csokit és olajos magvakat.
  5. Egy evőkanálnyi tésztát sütőpapírra teszünk, egymástól kb. 3-4 cm távolságra.
  6. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1385
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajos magvakból bármit lehet használni, ám legyen meg a 100 g. Én tettem bele mandulát, diót, kesudiót, pekándiót és mogyorót. Illetve aszalt gyümölcsből is mehet bele bármi, amit kedvel az ember, az enyémben szilva, barack és mazsola volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...