r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyával töltött mézes csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Aszalt áfonyával töltött mézes csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Összesen 1560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Összesen 10919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2120.6 g
  • Cukor
    1344 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 10919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a mikróban felforrósítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a margarint is, hogy puhább legyen.
  2. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, a fűszereket.
  3. Beleöntjük a fenti keveréket, majd beleütjük a tojássárgákat.
  4. Ha nem akar összeállni, pici tejjel segíthetünk.
  5. Kb. 10 db pogácsára osztjuk, fél órát pihentetjük.
  6. Egyenként kisodorjuk, eldaraboljuk tetszés szerinti darabokra, mint a nudlit. Mindegyik közepébe belenyomunk 3-4 szem áfonyát, és két tenyerünk között golyókat formálunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 centire rakjuk, és 15 perc alatt világos barnára sütjük.
  8. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött a citromlével simára, fényesre verjük, két tálba osztjuk.
  9. A süti egyik felét az egyik tálba, a másikat a másikba szórjuk.
  10. Lazán elkeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, vékonyan, ha kell, négy részletben is, száríthatjuk 100 fokon, 10 percig légkeveréssel.
  11. Ha kivesszük, még lágy egy kicsit, a sütőpapíron hagyjuk megszáradni. Süteményes dobozokba rakva Karácsonyig is frissen marad.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5528
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Előző nap is el lehet készíteni a tésztáját, és másnapig hűtőben pihentetjük. Tölteléke lehet még :mazsola, bármilyen aszalt gyümölcs, pici birsalmasajt vagy egy csepp kemény szilvalekvár, lehet: mandula, dió, mogyoró... Szerintem csak a fantáziánk szab határt. Az előkészületi időn csak a gyúrást értem, a sütési idő pedig egy tepsire értendő! Ezzel a mennyiséggel  én egész délelőtt dolgoztam. Sok türelmet és jó munkát ! Megéri.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt áfonyával töltött mézes csók
Olaszné Anci 191 recept

Nálunk nagyon kedves ünnep a Karácsony, mert minden gyermekem hazajön a jó, meleg családi kuckóba! Ilyenkor jókat eszünk, jókat nevetünk, és mindenki hoz egy tepsi saját maga által készített süteményt, ami mindig "meglepi" a többiek számára. Ilyenkor zeng a ház a jókedvtől, feltöltődünk egész évre! Ezekből a pici, apró élményekből szemezgetünk  a következő Karácsonyig.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...