r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyával töltött mézes csók

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Aszalt áfonyával töltött mézes csók
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

1560
Kalória
19.9g
Fehérje
302.9g
Szénhidrátok
32.8g
Zsír
88.6g
Víz
93g
Koleszterin
4.7g
Rost
192g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Összesen 1560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Összesen 10919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz és a töltelékhez

Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2120.6 g
  • Cukor
    1344 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 10919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a mikróban felforrósítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a margarint is, hogy puhább legyen.
  2. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, a fűszereket.
  3. Beleöntjük a fenti keveréket, majd beleütjük a tojássárgákat.
  4. Ha nem akar összeállni, pici tejjel segíthetünk.
  5. Kb. 10 db pogácsára osztjuk, fél órát pihentetjük.
  6. Egyenként kisodorjuk, eldaraboljuk tetszés szerinti darabokra, mint a nudlit. Mindegyik közepébe belenyomunk 3-4 szem áfonyát, és két tenyerünk között golyókat formálunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 centire rakjuk, és 15 perc alatt világos barnára sütjük.
  8. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött a citromlével simára, fényesre verjük, két tálba osztjuk.
  9. A süti egyik felét az egyik tálba, a másikat a másikba szórjuk.
  10. Lazán elkeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, vékonyan, ha kell, négy részletben is, száríthatjuk 100 fokon, 10 percig légkeveréssel.
  11. Ha kivesszük, még lágy egy kicsit, a sütőpapíron hagyjuk megszáradni. Süteményes dobozokba rakva Karácsonyig is frissen marad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nálunk nagyon kedves ünnep a Karácsony, mert minden gyermekem hazajön a jó, meleg családi kuckóba! Ilyenkor jókat eszünk, jókat nevetünk, és mindenki hoz egy tepsi saját maga által készített süteményt, ami mindig "meglepi" a többiek számára. Ilyenkor zeng a ház a jókedvtől, feltöltődünk egész évre! Ezekből a pici, apró élményekből szemezgetünk  a következő Karácsonyig.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódni scone

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!