r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyás-kakaós-diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Aszalt áfonyás-kakaós-diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  2. A sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport is hozzáadjuk, jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, a durvára tört diót és az aszalt áfonyát (ezt is felapríthatjuk kisebb darabokra).
  4. A tésztát kiadagoljuk a papírral kibélelt muffin formába, és előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2315
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt áfonyás-kakaós-diós muffin
Adriennke26 32 recept

Valamilyen csokis finomságra vágytam, de mivel van még itthon bőven dió, gondoltam, hogy ideje lenne azt is lassan elhasználni. Aszalt áfonyát is szívesen eszegetünk, és volt még egy kevés a tasakban. Így született ez a finom muffin, amelyből 12 darab lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...