Articsókás krumpli
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
480g articsóka90 kcal
-
350g burgonya202 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
51g olívaolaj451 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
872
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
960g articsóka180 kcal
-
700g burgonya404 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
102g olívaolaj902 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1744
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
49g articsóka9 kcal
-
35.7g burgonya21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
5.2g olívaolaj46 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
-
5.1g víz0 kcal
Összesen
89
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1696.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 443.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
872
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 116.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3393.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1030 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 887.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2167 micro
Összesen
1744
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagyobb tálba vizet eresztünk, belefacsarjuk a citrom levét.
- Az articsókát gumekesztyűben (segítség a pucoláshoz itt)megpucoljuk, levágjuk a tetejét, leszedjük a kemény leveleit, majd levágjuk a szárát. Kettévágjuk, kiszedjük a bajszot kiskanál segítségével, majd vékony cikkekre vágjuk, a száráról is lehámozzuk a héjat, majd ezt kis karikákra metéljük, és azonnal a citromos vízbe dobjuk őket.
- A krumplit is meghámozzuk, megmossuk, majd kb. fél cm vastag karikákra vágjuk, az articsókához rakjuk őket
- Előmelegítjük a sütőt.
- Az articsókás krumplit egy nagy szűrőben leszűrjük, majd egy nagyobb tálba öntjük.
- Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a metélt petrezselymetmajd kb. fél pohárnyi olajat ráöntünk, az egészet egy fakanál segítségével jól megforgatjuk.
- Egy tűzálló edényt, mély tepsit vagy jénai tálat kiolajozunk, az alját megszórjuk prézlivel.
- Ráhelyezzük az articsókás krumplit, fakanál segítségével elrendezzük egyenesre a tetejét, kb. 1 dl vizet öntünk alá (kiöblítve velea tálat, ahol volt a krumpli), majd megszórjuk reszelt parmezánnal, prézlivel, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk rá.
- A meleg sütőben szép pirosra sütjük, míg a krumpli meg nem puhul.
- Picit hagyjuk a tepsiben állni, majd még melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 21x30x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11225
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Ajánló
Ha többet készítünk, akkor jóval magasabb lesz a rakott krumplink, ez esetben a tetejére utolsó sornak a krumplit szépen fektessük egymás mellé úgy, hogy picit fedjék egymást.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ezt a receptet is anyósomtól tanultam, és nagyon-nagyon finom, mi bolondulunk érte.