r
Nosalty Logó

Articsókás krumpli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Articsókás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2167 micro
Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba vizet eresztünk, belefacsarjuk a citrom levét.
  2. Az articsókát gumekesztyűben (segítség a pucoláshoz itt)megpucoljuk, levágjuk a tetejét, leszedjük a kemény leveleit, majd levágjuk a szárát. Kettévágjuk, kiszedjük a bajszot kiskanál segítségével, majd vékony cikkekre vágjuk, a száráról is lehámozzuk a héjat, majd ezt kis karikákra metéljük, és azonnal a citromos vízbe dobjuk őket.
  3. A krumplit is meghámozzuk, megmossuk, majd kb. fél cm vastag karikákra vágjuk, az articsókához rakjuk őket
  4. Előmelegítjük a sütőt.
  5. Az articsókás krumplit egy nagy szűrőben leszűrjük, majd egy nagyobb tálba öntjük.
  6. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a metélt petrezselymetmajd kb. fél pohárnyi olajat ráöntünk, az egészet egy fakanál segítségével jól megforgatjuk.
  7. Egy tűzálló edényt, mély tepsit vagy jénai tálat kiolajozunk, az alját megszórjuk prézlivel.
  8. Ráhelyezzük az articsókás krumplit, fakanál segítségével elrendezzük egyenesre a tetejét, kb. 1 dl vizet öntünk alá (kiöblítve velea tálat, ahol volt a krumpli), majd megszórjuk reszelt parmezánnal, prézlivel, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk rá.
  9. A meleg sütőben szép pirosra sütjük, míg a krumpli meg nem puhul.
  10. Picit hagyjuk a tepsiben állni, majd még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x30x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11225
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Ha többet készítünk, akkor jóval magasabb lesz a rakott krumplink, ez esetben a tetejére utolsó sornak a krumplit szépen fektessük egymás mellé úgy, hogy picit fedjék egymást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is anyósomtól tanultam, és nagyon-nagyon finom, mi bolondulunk érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...