r
Nosalty Logó

Aranygaluska ahogy kuksi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kuksi09
Aranygaluska ahogy kuksi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1814 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 10873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1814 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    218.5 g

Zsír

  • Összesen
    557.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    223 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7459.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    2811 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1219.4 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    941 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3369 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2541 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 10873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1-1,5 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk, és lisztezett tálban duplájára kelesztjük.
  3. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal.
  5. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat egymás mellé helyezzük a tepsiben, majd megszórjuk a cukros dióval, és meglocsoljuk az olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta és megint cukros dió, olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
  7. Míg sül, addig elkészítjük a vaníliás pudingot.
  8. A tepsit hideg sütőbe toljuk, és közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.
  9. Végül vaníliás pudinggal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 68074
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Ajánló

Bárkinek, ai szereti a diós édességet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska ahogy kuksi készíti
kuksi09 14 recept

Még édesanyámmal készítettem el ezt a bonyolultnak látszó édességet, de hamar rájöttem, hogy egyszerű és finom.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...