r
Nosalty Logó

Arany halrudak krémsajtos sütőtökpürével és pirított tökmagos salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Arany halrudak krémsajtos sütőtökpürével és pirított tökmagos salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    4313 micro
  • β-crypt
    2917 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    1855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3589 micro
  • β-karotin
    21565 micro
  • β-crypt
    14587 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    2964 micro
Összesen 2105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    994 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 143 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott és meghámozott sütőtököt egy kisebb lábasba tesszük, felöntjük vízzel, megsózzuk, majd puhára főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet.
  2. A sütőtökhöz adjuk a krémsajtot, reszelünk hozzá szerecsendiót, sózzuk-borsozzuk, majd botmixerrel teljesen simára és krémesre dolgozzuk.
  3. A halrudacskákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 230°C-ra előmelegített sütőben 14 percet sütjük, félidőnél megforgatva őket. (Légkeveréses sütőben 11 perc is elég neki.)
  4. Amíg a hal sül, gyorsan elkészítjük a salátát, ehhez először a tökmagot egy tepsiben megpirítjuk. Egy nagy tálba rakjuk a salátakeveréket, hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot, a finomra vágott pórét, a pirított tökmagot, valamint a tökmagolajat. Sózzuk-borsozzuk, és az egészet összeforgatjuk.
  5. A halrudacskákat a salátával és a sütőtökpürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2202
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szupergyorsan összedobható ebéd vagy vacsora a hét bármely napjára, ráadásul ebben a formában még a gyerekek is meg fogják enni a sütőtököt! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...