adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
392
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1564
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
392
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1321.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.5 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 123.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 788 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1564
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
295
kcal
Elkészítés
- A babot még előző este beáztatjuk 3 csésze vízbe.
- Másnap vizet cserélünk alatta, és feltesszük főni magas lángon.
- Ha felforrt a víz, 5 percig közepes lángon hagyjuk forrni, majd mossuk át a babot, és cseréljünk alatta vizet.
- Ismét forraljukfel a vizet, és ismételjükmeg a harmadik lépést. Így megszabadítjuk a babot a kellemetlen mellékízektől.
- Ha ismét felforrt a víz, most már hagyjuk közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz. Figyeljünk oda, hogy ne forrjon el alóla az összes víz. Ez nagyjából 1-1,5 óra.
- Ha a bab már puha, öntsük le róla a felesleges vizet (nagyjából egy kisebb ujjnyi víz maradjon csak), adjuk hozzá a cukrot és a sót.
- Kavargassuk, amíg cukor el nem olvad, illetve vegyünk elő egy krumplitörőt, és szépen pürésítsük a babot. Nagyjából 3-4perc alatt a cukor összehúzza a masszát.
- Ha kész, terítsük szét a masszát, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Opcionális lépés, ha finom pürésen szeretnénk enni, akkor botmixerrel átturmixolhatjuk az egészet. Mivel nekem nincs krumplitörőm, így a képen látható állagot úgy értem el, hogy kihűlés után a felét leturmixoltam,és utána újra összekevertem a darabosabb részekkel.
- Nagyjából olyan 600-700 g babpürét fogunk kapni, amit nem tudunk pár napon belül felhasználni, azt csomagoljuk fóliába, és tegyük mélyhűtőbe.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 21476
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Ajánló
Használhatjuk újhold süteményekben, dorayakiban, mochi gombócokban, édes leves alapként (Zenzai), fagylalt alapként és akár vajas croissantba töltve. A recept RunnyRunny999 videó receptje alapján készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anko, avagy az édes babpüré, ami a távol-keleti desszertek egyik alap és közkedvelt hozzávalója. Saját receptjeimben is nem egyszer hivatkoztam rá, mint tradicionális töltelék, de eddig mindig lusta voltam elkészíteni, illetve túlzottan drágának találtam megvenni. De ez a nap is eljött, s az eredmény jobb, mint a bolti!