r
Nosalty Logó

Anko

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Anko
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot még előző este beáztatjuk 3 csésze vízbe.
  2. Másnap vizet cserélünk alatta, és feltesszük főni magas lángon.
  3. Ha felforrt a víz, 5 percig közepes lángon hagyjuk forrni, majd mossuk át a babot, és cseréljünk alatta vizet.
  4. Ismét forraljukfel a vizet, és ismételjükmeg a harmadik lépést. Így megszabadítjuk a babot a kellemetlen mellékízektől.
  5. Ha ismét felforrt a víz, most már hagyjuk közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz. Figyeljünk oda, hogy ne forrjon el alóla az összes víz. Ez nagyjából 1-1,5 óra.
  6. Ha a bab már puha, öntsük le róla a felesleges vizet (nagyjából egy kisebb ujjnyi víz maradjon csak), adjuk hozzá a cukrot és a sót.
  7. Kavargassuk, amíg cukor el nem olvad, illetve vegyünk elő egy krumplitörőt, és szépen pürésítsük a babot. Nagyjából 3-4perc alatt a cukor összehúzza a masszát.
  8. Ha kész, terítsük szét a masszát, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  9. Opcionális lépés, ha finom pürésen szeretnénk enni, akkor botmixerrel átturmixolhatjuk az egészet. Mivel nekem nincs krumplitörőm, így a képen látható állagot úgy értem el, hogy kihűlés után a felét leturmixoltam,és utána újra összekevertem a darabosabb részekkel.
  10. Nagyjából olyan 600-700 g babpürét fogunk kapni, amit nem tudunk pár napon belül felhasználni, azt csomagoljuk fóliába, és tegyük mélyhűtőbe.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21415
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Ajánló

Használhatjuk újhold süteményekben, dorayakiban, mochi gombócokban, édes leves alapként (Zenzai), fagylalt alapként és akár vajas croissantba töltve. A recept RunnyRunny999 videó receptje alapján készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anko, avagy az édes babpüré, ami a távol-keleti desszertek egyik alap és közkedvelt hozzávalója. Saját receptjeimben is nem egyszer hivatkoztam rá, mint tradicionális töltelék, de eddig mindig lusta voltam elkészíteni, illetve túlzottan drágának találtam megvenni. De ez a nap is eljött, s az eredmény jobb, mint a bolti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...