r
Nosalty Logó

Angyalszem VnéEdittől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Angyalszem VnéEdittől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

A hempergetéshez

A töltéshez

Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

A hempergetéshez

A töltéshez

Összesen 4980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A lekenéshez

A hempergetéshez

A töltéshez

Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1836 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 4980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

A hempergetéshez

A töltéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat, az egész tojást a cukrokkal, margarinnal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a krémes-habos masszával összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy a fagyasztóba bő fél órára.
  3. A lehűlt tésztát két részre osztjuk. Dió nagyságú gombócokat gömbölyítünk. Egy fakanál végével a közepét benyomjuk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, 3 -4 cm távolságra.
  4. Egy ecsettel körben tojásfehérjével lekenjük és darabos dióval megszórjuk.
  5. A tészta másik felénél is dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, először tojásfehérjébe, utána kristálycukorba mártjuk. Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, fakanállal benyomjuk a közepét, és 190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. Tovább ne süssük, mert kemény lesz!
  6. Még a forró, kisült tészta lyukakba lekvárt csepegtetünk. Fémdobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2907
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy receptes újságból készítettem el. Nagyon ízlett a családomnak. Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A lekenéshez

A hempergetéshez

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...