r
Nosalty Logó

Angol zeller csőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Angol zeller csőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az angol zellerhez

A forma kikenéséhez

Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az angol zellerhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az angol zellerhez

A forma kikenéséhez

Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6206.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    2755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 2170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Az angol zellerhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

Az angol zellerhez

  1. Az angol zeller végeit vékonyan levágjuk, a fejet száraira szedjük, és jól megmossuk.
  2. A zöldséglevesben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük, és a kiolajozott tepsibe terítjük.
  3. Az olvasztott vajban megfuttatjuk a lisztet, úgy, hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve krémesre főzzük. Ha túl sűrű a mártás, a zeller főzőlevéből adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
  4. Beleszórjuk a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk, majd a tepsibe rakott zellerszárakra öntjük. Rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük, és forrón kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17572
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a családból nem mindenki szereti a zellert, akkor az egyik adagot le lehet cserélni 1/2 kg répára.

Hozzávalók

Az angol zellerhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...