r
Nosalty Logó

Ananászos sütemény vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Ananászos sütemény vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, sütőport, fahéjat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vajat és a tojást. Összekeverjük, majd egy 2 literes sütőformába öntjük.
  2. Beledobjuk az ananászdarabkákat, amik szépen feljönnek a tészta tetejére.
  3. A barnacukrot, mézet, vizet lábosban felforraljuk, addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
  4. Ráöntjük a tésztára, majd előmelegített sütőbe rakjuk.
  5. A piskótaréteg alatt karamellmártást találunk, amint megsült a tészta.
  6. A vaníliaöntethez 4 tojássárgáját egy lábosba helyezzük.
  7. Egy másik lábosban pedig összemelegítjük a többi hozzávalót, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgájához.
  8. Közepes lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  9. Miután megsült a tészta, vaníliaöntettel vagy fagylalttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3048
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Ajánló

Semmit ne együnk mellé, mert nehéz étel, és isteni finom édes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos sütemény vaníliaöntettel
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A receptet a Most te főzz! című ausztrál szakácskönyvből való. Egyszerűen fergetegesen finom, krémes ropogós sütemény egy lágy öntettel. Isteni! A megmaradt tojásfehérjét felverhetjük, és ízesíthetjük kedvünk szerint, vagy szétnézhetünk a NoSalty tojásmentő receptjei között.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...