r
Nosalty Logó

Ananászos sütemény vaníliaöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Ananászos sütemény vaníliaöntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

787
Kalória
13.9g
Fehérje
118.8g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
111.8g
Víz
307.7g
Koleszterin
1.2g
Rost
92.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    447.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, sütőport, fahéjat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vajat és a tojást. Összekeverjük, majd egy 2 literes sütőformába öntjük.
  2. Beledobjuk az ananászdarabkákat, amik szépen feljönnek a tészta tetejére.
  3. A barnacukrot, mézet, vizet lábosban felforraljuk, addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
  4. Ráöntjük a tésztára, majd előmelegített sütőbe rakjuk.
  5. A piskótaréteg alatt karamellmártást találunk, amint megsült a tészta.
  6. A vaníliaöntethez 4 tojássárgáját egy lábosba helyezzük.
  7. Egy másik lábosban pedig összemelegítjük a többi hozzávalót, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgájához.
  8. Közepes lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  9. Miután megsült a tészta, vaníliaöntettel vagy fagylalttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A receptet a Most te főzz! című ausztrál szakácskönyvből való. Egyszerűen fergetegesen finom, krémes ropogós sütemény egy lágy öntettel. Isteni! A megmaradt tojásfehérjét felverhetjük, és ízesíthetjük kedvünk szerint, vagy szétnézhetünk a NoSalty tojásmentő receptjei között.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!