r
Nosalty Logó

Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

475
Kalória
17.8g
Fehérje
33.4g
Szénhidrátok
32.4g
Zsír
361.6g
Víz
-
Koleszterin
6.2g
Rost
21.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Összesen 475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Összesen 947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2041 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    723.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4083 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2503 micro
Összesen 947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

  1. Kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  2. A vinaigrette elkészítéséhez szükségünk lesz egy aprítógépre, mixerre, de ízlés szerint kézzel is összekeverhető egy rusztikusabb öntetet eredményezve.
  3. Tegyük a felaprított hagymát, fokhagymát a maradék hozzávalókkal együtt az aprítógépbe, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal, majd daráljuk össze a géppel, amíg egy lágy, homogénebb öntetet nem kapunk.

Hozzávalók a salátához

  1. Mossuk meg a salátát, a babcsírát és az epret.
  2. Hámozzuk meg és kockázzuk fel az ananászt.
  3. Az epreket negyedeljük el, a sonkát pedig vágjuk nagyobb darabokra.
  4. Helyezzük el két tányérra a felszeletelt hozzávalókat, és locsoljuk meg az öntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Eredetileg mangóval és mangós öntettel akartam készíteni, de épp nem találtam egyik boltban sem. Viszont a helyette talált gyümölcsök édessége, az öntet savanyúsága és a fekete erdő sós ízvilága felháborítóan jól kiegészíti egymást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!