r
Nosalty Logó

Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ananászos-epres saláta vinaigrette öntettel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Összesen 475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Összesen 947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2041 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4083 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2503 micro
Összesen 947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Elkészítés

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

  1. Kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  2. A vinaigrette elkészítéséhez szükségünk lesz egy aprítógépre, mixerre, de ízlés szerint kézzel is összekeverhető egy rusztikusabb öntetet eredményezve.
  3. Tegyük a felaprított hagymát, fokhagymát a maradék hozzávalókkal együtt az aprítógépbe, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal, majd daráljuk össze a géppel, amíg egy lágy, homogénebb öntetet nem kapunk.

Hozzávalók a salátához

  1. Mossuk meg a salátát, a babcsírát és az epret.
  2. Hámozzuk meg és kockázzuk fel az ananászt.
  3. Az epreket negyedeljük el, a sonkát pedig vágjuk nagyobb darabokra.
  4. Helyezzük el két tányérra a felszeletelt hozzávalókat, és locsoljuk meg az öntettel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1065
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg mangóval és mangós öntettel akartam készíteni, de épp nem találtam egyik boltban sem. Viszont a helyette talált gyümölcsök édessége, az öntet savanyúsága és a fekete erdő sós ízvilága felháborítóan jól kiegészíti egymást.

Hozzávalók

Hozzávalók a vinaigrette öntethez

Hozzávalók a salátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...